Tips voor een schoon en opgeruimd huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

 Je huis schoonmaken is niet het leukste wat er is, maar wel het fijnste als het eenmaal gedaan is. Zie jij er ook altijd zo tegenop om te beginnen aan de grote schoonmaak? En loop jij dan ook tegen veel problemen aan? Lees snel deze blog verder voor allerlei handige tips! Enjoy.

Woonkamer

Om te beginnen is het handig om alles kamer voor kamer aan te pakken. Raas niet snel door alles heen, want op die manier krijg je het nooit goed schoon. Mijn tip is om te beginnen bij de woonkamer. Hier ontvang je mensen en leef je overdag het meeste. Pak een aantal zakken en ruim alles goed op. Kan iets nog een tweede leven krijgen? Breng het dan weg naar een kringloop bijvoorbeeld! Zorg dat je voor de spullen die je overhoudt genoeg opbergplek hebt. Denk aan een mooie, grote houten kast bijvoorbeeld. Dit is echt een eyecatcher in huis! Zet alles wat je niet vaak gebruikt in de kast en leuke decoratie op de kast. Opgeruimd staat netjes!

Keuken

De keuken blijft een dingetje… je kookt, eet, drinkt er – dus je moet het ook vaak schoonmaken. Wanneer je met een heel gezin bent is dit vaak nog erger! Kies er daarom voor om een schoonmaakrooster te maken. Geef ieder een taak en maak iedereen hiervoor verantwoordelijk. Op die manier doen jullie allemaal wat in de keuken en hoeft niet één persoon de keuken helemaal op zich te nemen. Een ander lastig probleem wat we tegenwoordig veel zien in keukens is hard water. Wellicht merk je dit niet direct, maar hard water kan enorm vervelend zijn. Je handen/huid kunnen gaan irriteren, maar ook is het slecht voor je keukenapparatuur! Er vormt namelijk snel kalk in een kraan, koffiezetapparaat en een waterkoker wat niet bevorderlijk is voor de apparaten. Je kan dit dus telkens blijven schoonmaken, maar dat heeft niet het gewenste, langdurige resultaat. Kies daarom voor een Waterontharder in huis. De naam zegt het al: deze onthard het water, waardoor je lekker zacht water ervoor terugkrijgt. Hierdoor is het fijn voor je huid, maar ook voor de apparaten. Deze gaan langer mee! 

Slaapkamer

De slaapkamer moet een rustige plek zijn waar jij je helemaal in kunt ontspannen. Na een lange dag is het fijn om hier de rust te krijgen die je lichaam nodig heeft. Hier laadt je weer helemaal op. Zorg er dus voor dat er in je slaapkamer niet te veel prikkels zijn. Denk hierbij aan kleur, materialen, prints etc. Zorg voor een rustige basis, zoals effen beddengoed, gordijnen en de vloer. En speel daarna met wat kleur in de accessoires. Extra handig: wanneer je niet te veel spullen in je slaapkamer hebt, kan het ook geen troep worden, haha! 

Badkamer

Last but not least: de badkamer. Reinig de badkamer goed en neem alles mee. De douche, vloer, muren en het toilet. Zorg altijd dat je dit in één keer doet, zodat je niet dagelijks bezig bent met het schoonmaken van de badkamer. Tip: een frisse geur in de badkamer is heel belangrijk. Zorg dat je altijd een lekkere geurkaars o.i.d. hebt staan. En ook bij de badkamer is een Waterontharder erg van belang. Door hard water kun je namelijk last krijgen van een jeukende en droge huid. De reden dat kalk zich kan ophopen komt door de mineralen Calcium en Magnesium. Deze verbinden zich met elkaar waardoor er kalkkristallen ontstaan. De Amfa4000 voorkomt dit! De Amfa4000 maakt ook gebruik van een duurzame techniek, waardoor er een sterk veld in de behuizing zit. Hierdoor kun je de Waterontharder ook in kleine ruimtes plaatsen, zonder dat er moeilijke ingrepen aan de leidingen gemaakt moeten worden. Ideaal!

Meer weten over de Waterontharder? Neem dan eens een kijkje op de site. Heel veel succes met het schoonmaken van jouw huis. Liefs!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een frisse start van het nieuwe jaar met Maison Berger Paris…

Ik hou ervan als mijn huis lekker ruikt. Kaarsjes aan, geurstokjes erbij…...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *