Tijd om je huis te upgraden?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Momenteel zijn we allemaal meer thuis dan ooit. Logisch, want het is nu ook niet echt de ideale situatie om op vakantie te gaan. Daarnaast is geld investeren in een nieuw huis ook niet altijd mogelijk, omdat de huizenmarkt redelijk overhit is. Waarom zou je het geld niet investeren in je eigen huis? Kortom: kies voor een upgrade. Lees je mee? Ik vertel je er meer over! 

 

Puntjes op de i 

Ik kan me heel goed voorstellen dat wanneer je al een lange tijd in hetzelfde huis woont, je tegen bepaalde dingen aanloopt. Misschien vind je het zonde dat radiatoren veel plek in beslag nemen en wil je gaan voor vloerverwarming. Of ga je voor zonnepanelen, omdat je duurzamer en kostenbesparend wil leven? Erg begrijpelijk! Dit zijn belangrijke onderdelen als het gaat om het perfectioneren van jouw huis. Op deze manier heb je weer jarenlang plezier van je woning en zijn bepaalde problemen of ongemakken opgelost. Kijk eens goed naar de ‘puntjes op de i’: wat zijn de laatste belangrijke punten voor jou? 

 

Afstylen van je woning 

Wellicht heb je alles op orde en ziet het er piekfijn uit, maar mis je het thuisgevoel. Kijk dan eens kritisch naar de styling van je woning. Het afstylen van je huis is erg belangrijk. Dit maakt het namelijk écht af. Leuke kaarsen, sierkussens op de bank en een mooi vloerkleed doen al een hoop. Daarnaast is verlichting ook een cruciaal punt. Verder onderschat men regelmatig de kracht van de juiste raamdecoratie. Bij ieder huis past namelijk weer andere raamdecoratie. 

Heb je grote ramen en wil je daar mooie shutters voor? Bekijk dan de diverse mogelijkheden als het gaat om shutters. Een aantal andere tips zijn: 

  • Kies voor een tijdloze kleur: een kleur waar je lang plezier van hebt en wat goed bij de rest van je interieur past. 
  • Kijk naar jouw eisen: wat zijn jouw eisen? Is het voor meer privacy of wil je echt dat het de felle zon tegenhoudt? Dit is zeer bepalend voor jouw keuze.  
  • Laat je adviseren: met het juiste advies weet je zeker dat je goed zit. Het is vaak toch een grotere uitgave dan enkel wat woonaccessoires, dus dan wil je wel het juiste kiezen. 😉 

Hoe bepaal je de raamdecoratie?

Ik kan me voorstellen dat je het lastig vind om raamdecoratie te kiezen. Het belangrijkste is om te kijken naar de ruimte. Zoek je raamdecoratie voor de woonkamer? Dan wil je misschien kiezen voor een mooi rolgordijn of plisségordijn. Gaat het om de slaapkamer? Wellicht zijn gordijnen dan een mooie oplossing. Dit geeft namelijk gelijk veel warmte en zorgt bovendien voor een goede verduistering. 

 

Kies voor planten! 

Om echt een huis tot een fijn thuis te maken, adviseer ik altijd om een aantal planten neer te zetten. Of dit nou gaat om de woon-, slaap- of badkamer: het staat altijd fris en mooi. Kleine of grote planten: het maakt je interieur compleet! Of neem eens een kijkje bij een leuke lokale planten- en/of bloemenwinkel. Love it. 

Ga jij ook aan de slag met een upgrade van je huis? Ik ben benieuwd! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Baksteen in je interieur

In deze blog wil ik jullie vertellen over de verandering in mijn...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *