Stoelen kopen voor jouw huis? 5 tips! 

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Of stoelen voor aan je bureau? Er zijn dan een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Lees je mee? Laten we beginnen! 

 

Stoelen kopen, waar let je op?

Als je nieuwe stoelen gaat kopen, dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Als eerste is het belangrijk dat je de juiste zithoogte hebt. Je wil dat de stoel een goede match is met de tafel of het bureau. Een te lage of te hoge stoel kan ervoor zorgen dat je een verkeerde zithouding aanneemt en daardoor lichamelijke klachten krijgt. Vaak zijn dit rugklachten. Naast de juiste zithoogte, is comfort dus belangrijk. Een comfortabele stoel met een goede rugleuning en een fijn zitvlak is belangrijk als je nieuwe stoelen gaat kopen. Daarnaast kun je ook kijken naar of je een draaibare stoel wil of niet. It’s up to you. Weeg alle opties af, zodat je zeker komt tot de juiste keuze. Op deze manier heb je een lange tijd plezier van je aankoop! 

 

Voor welke stijl ga jij?

Iedereen heeft weer een andere smaak en een andere voorkeur voor stijl. Misschien ga je voor een landelijke look en hou je van robuuste stoelen in natuurtinten? Of wil je juist een moderne stijl creëren en ga je voor een strak design? Er zijn verschillende mogelijkheden. Mijn tip voor jou is om stoelen met elkaar te gaan vergelijken. Ga eens zoeken op Pinterest naar allerlei stijlen, zodat je de diverse opties kunt bekijken. Stoelen kopen? Bereid je goed voor en ga op zoek naar passende inspiratie! 


Meubels.com

Ikzelf ga ook altijd online kijken naar inspiratie. Dit kan op Instagram of Pinterest zijn, maar ook bij leuke en interessante webshops. Zo kwam ik in aanraking met Meubels.com. Bij Meubels.com vind je ontzettend veel leuke interieur inspiratie, of het nou gaat om banken, stoelen, fauteuils, kasten of lampen. Maar wat is Meubels.com nou precies? Bij Meubels.com kun je alle webwinkels met elkaar vergelijken. Je vindt er dus écht het meest complete assortiment. Je kunt eenvoudig zoeken op een lamp of bank bijvoorbeeld. 

Tips voor stoelen

Vind je het lastig om te bepalen voor welke kleur(en) je moet gaan? Kijk dan eens goed rond in je interieur. Zie je een bepaalde lijn in kleurgebruik of kan dat wel eens wisselen? Als je vaak verandert van kleur, is het leuk om in je stoelkeuze ook te kijken naar diverse tinten die goed bij elkaar passen. Op deze manier ben je er nog lang niet op uitgekeken. Hou je het liever rustig en basic? Ga dan voor een natuurtint. Dan weet je zeker dat je goed ‘zit’. 😉  

Tevens kun je verschillende materialen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een velvet stof gecombineerd met linnen. Dit geeft gelijk veel sfeer! 

 

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete stoelen voor de eettafel! Hou jij een bepaalde stijl aan of is het maar net wat je tegenkomt en aanspreekt? Ik ben benieuwd. 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Even voorstellen: Nieuwe stagiaire Suzanne!

Even voorstellen… Suzanne! Suzanne is onze nieuwe stagiaire en zij zal ons...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *