Souvenirs met een verhaal

Inspiratie tijd: 3 minuten

Afgelopen zomer had ik het geluk dat ik met een vriendinnetje een maand door Indonesië mocht reizen. Ik kan maar één ding zeggen: wat een fantastisch land! En hoewel de meeste herinneringen natuurlijk in m’n hoofd zitten – en in m’n fotoboek – mochten een aantal souvenirs natuurlijk ook niet ontbreken. Gelukkig kun je als interieurliefhebber je hart ophalen op allerlei leuke marktjes en bij honderden kleine ateliertjes. Je raadt het al: m’n backpack was eigenlijk te klein!

Handgemaakte mandjes, kettingen en tasjes

Handgemaakte mandjes met kraaltjes, prachtige schelpenkettingen en rotan tasjes: op de markt in Ubud hebben we uren rondgestruind en steeds weer kwamen we mooie nieuwe spullen tegen. Hetzelfde bij een van de mooie tempels in de omgeving, langs de honderden trappen naar de tempel stonden allemaal kleine stalletjes waar je bewerkte kokosnoten kon kopen. Superleuk! Natuurlijk kwamen we ook veel rommel tegen die je ook op iedere Europese markt tegenkomt, maar ook heel veel unieke items die je niet op iedere hoek van de straat koopt.

Persoonlijke favoriet

Uiteindelijk waren het een paar mooie items die mee mochten in onze backpack naar Nederland. Een heel gesjouw, want Ubud was niet onze laatste bestemming. Maar hé, je moet er wat voor over hebben. Wat ik dan mee nam? Een mooi handgemaakt rijstmandje vol witte kraaltjes, een waxinelichthouder gemaakt van een kokosnoot, een gigantische dromenvanger van bamboe en macramé, een handgevlochten mand en een schelpenketting. Die laatste stond op m’n verlanglijstje en ik ben dan ook blij dat ik die heb kunnen vinden. Een andere favoriet is de gevlochten mand: de verkoopster opperde nog om ‘m als rugtas te gebruiken. Dat leek mij wat onhandig dus hij staat hier gewoon naast de tv met een mooie bessentak erin, veel leuker!

Balinese souvenirs in Nederland

Achteraf ben ik blij dat we niet zo veel mee konden nemen, nu heb ik alleen spullen waar ik echt blij mee ben en waar ik een herinnering bij heb. Ik weet nog precies wat ik waar kocht en dat maakt het extra leuk. Toch ben ik wel gevallen voor al het moois uit Indonesië. Ik kan dan ook niet wachten om m’n backpack weer in te pakken en weer die kant op te gaan. Ben jij voorlopig niet in de gelegenheid om die kant op te gaan, maar wel gek op deze mooie woonaccessoires? Een tijdje terug sprak in Anja van Koya Living. Zij is onlangs een webshop begonnen met allerlei prachtige woonaccessoires uit onder andere Bali. Je vindt er in ieder geval de mooie mandjes, schelpenkettingen en leuke kleine meubeltjes. Met hun mooie spullen voeg je gemakkelijk een stukje Azië aan je interieur. Perfect toch?

Beeld: Lisa Achterkamp & Koya Living

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Voordelen van een glazen douchewand

Ga je jouw badkamer inrichten? Dan zijn er veel dingen waar je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *