New love

Inspiratie tijd: 4 minuten

Rustige basis, oog voor detail.

Een simpel houten bankje heeft een lange tijd in de huiskamer gestaan. Zo eenvoudig dat ik het de hele tijd moeilijk vond om iets anders te bedenken, toen ik dus eenmaal iets anders wilde. Ons huis straalt rust uit, niet te druk. Dus de nieuwe salontafel moest daar natuurlijk wel in mee gaan, .. haha!

Zo dacht ik ook even ik combineer meerdere tafels en krukjes bij elkaar, maar daar ben ik toch ook snel op uitgekeken. En tafeltjes zo bij elkaar in een zithoek, zie je ook zo veel op het moment dat dat ook geen optie was. Ooit zag ik bij Loft, mijn favoriete woonwinkel in Arnhem, de Lloyd Table, van Functionals. Zo gaaf en stoer, helemaal mijn smaak. Zij hadden hun collectie van kleding en woonaccessoires daarop uitgestald, zo mooi! 

Een blikvanger in de winkel

Deze foto maakte ik vorige maand bij Loft in Arnhem, de winkel is een stuk uitgebreid en daar stond de grote witte Lloyd vol met groen, alhoewel ik niet zo van de planten ben, kan ik hier wel warm voor lopen.

Maar goed, afgelopen jaar zag ik ook al, tijdens een overnachting in het hotel van Loft, de Lloyd tafel en was ik ook al verliefd, .. haha!! Het is helemaal mijn smaak.


Foto credits: Loft hotel Arnhem

Krukjes, tafeltjes zelfs een boomstam,..alle soorten en maten heb ik.
Wat ik dus ook erg belangrijk vond was dat de stoere Low Loyd daar goed bij zou passen. En dat doet het helemaal, ik vind het een mooi geheel geworden. Het zijn beneden open ruimtes,.. alles loopt in elkaar over dus het totaal moest wel goed voelen. Net als de keukentafel, ooit gekocht bij Meijer&Floor,.. nog steeds blij mee. En die match is ook super met het zwarte stoere van de Loyd!!  Heel eerlijk; ik heb er geen minuut over getwijfeld dat het niet zou staan,….

Ambacht

Maar goed, dit voorjaar was het zover, op naar Goirle, naar Functionals, het familiebedrijf dat deze tafels en nog veel meer prachtige interieur accessoires en meubelen zelf ontwerpt en maakt in hun fabriek. Alles zit in één groot pand met een geweldige uitstraling aan de buitenkant! Eenmaal binnen aangekomen dronken wij, na een hartelijke ontvangst, koffie aan de hoge Lloyd tafel, ook weer zo’n eyecatcher, …. zo stoer met stoelen van eigen ontwerp erom heen.

              

Even later kreeg wij een rondleiding door de showroom, geweldig! Op deze manier doe je een veel inspiratie op die ik graag met jullie wil delen.

             

Stijlvast

Ik val toch vaak voor hetzelfde, qua kleur, materiaal, de tafel is precies waar ik hou van hou, stoer, van staal, duurzaam en kan nog eventueel buiten blijven staan ook!

 

Ik heb er nu een klein wit houten krukje bij staan, eigenlijk is het met van alles te combineren. Maar ik zoek nu iets van hout, niet te veel en te groot. We hebben namelijk al een houten stellingkast in de voorkamer staan, die ik ook in een moment van verstandsverbijstering, wit heb geschilderd en na één maand weer helemaal kaal heb gebrand (lees: heel veel werk!). Maar goed, dat was even een misstap. Een stapel boeken of tijdschriften is eigenlijk meer dan voldoende, meer styling heeft de tafel eigenlijk niet nodig!

Wat erg leuk is, overal waar ik kom, in een winkel, een restaurant, bij familie of in  ieder interieurmagazine dat ik lees; altijd kom ik wel iets van het merk Functionals tegen. En dan ben ik zo trots dat ik zo’n designstuk bij ons thuis in de kamer heb staan. Nieuwsgierig naar meer inspiratie, bezoek de Instagram pagina van Functionals.

Tot de volgende keer,

Liefs X

Marieke

 

 

 

 


 

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Maak kans op de Leaf Grow van Nuna t.w.v. €249,- [GESLOTEN]

Misschien heb je het al op mijn persoonlijke account @mariellewielheesen voorbij zien...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *