Liefde voor jouw interieur en een betere wereld

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je kunt er niet meer om heen. De trend en hopelijk een blijvende trend is toch wel echt duurzaam bezig te zijn en te zorgen dat we de wereld een beetje beter maken met z’n allen. Dit kunnen we het beste doen door na te denken over de keuzes die we maken voor ons interieur. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven.

Gelukkig zijn er nu heel veel mooie merken die geweldige producten maken en waarbij er nagedacht wordt over de keuze van materiaal en de afbreekbaarheid van de product. Maar ook wordt er nagedacht over de CO2 uitstoot voor de producten.

(bron: Urban Nature Culture)

Elke dag kom ik prachtige merken tegen in mijn werk. Waar ik echt een zwak voor heb zijn merken die vanuit een bepaalde visie werken. Ik vind het zelf erg belangrijk dat er producten op de markt komen die een tweede leven krijgen, van restmaterialen zijn gemaakt of zo gemaakt worden dat het milieu en klimaat zo min mogelijk worden belast. Onder andere dit merk heeft een alternatief bedacht voor aardewerk en ijzer. Decoratie die de look heeft van aardewerk maar van papierafval en gips wordt gemaakt. Dit bespaart een hoop zand wat wordt afgegraven voor het maken van aardewerk.

(bron: Urban Nature Culture)

Zulke mooie vazen. Wat wil je nog meer, een prachtige product met een goed verhaal. En het hoeft niet altijd van ver te komen. Kijk eens online of in een woonwinkel. Er zijn heel veel merken tegenwoordig die fairtrade of ecovriendelijk werken en gewoon uit Nederland komen. Bamboe servies. Bamboe is een veel duurzamer materiaal dan plastic. Het is eco vriendelijk. Kijk wel goed waar de bamboe vandaan komt. Bij de productomschrijving kun je vaak wel vinden waar en hoe het is gemaakt. Soms lijkt het alsof het van bamboe is gemaakt maar dan is het een combinatie van melamine en bamboe. En dan is het toch niet helemaal ecovriendelijk.

(bron Urban Nature Culture)

Als interieurstylist vind ik het belangrijk om na te denken over de keuze van materialen of hergebruik van materialen. Ik gebruik zelf altijd ecovriendelijke verf en kijk altijd bij een klant wat er nog gebruikt kan worden en geef advies om pure en duurzame materialen aan te schaffen. In mijn huis zie je veel rotan, hout, groen en zelf gemaakt. De tak die je ziet komt gewoon uit het bos en doet dienst als een staander voor een lamp. Het groene doek op het bed is een sjaal. Dat vind ik zelf ook erg leuk. Eigenlijk is het bedoeld om te dragen, maar je kunt het ook gewoon als woonaccessoire toepassen. Ook heel duurzaam. Dan hoef je het nooit weg te doen.

(bron: Noord & Zoet)

Hoop jullie weer geïnspireerd te hebben.

Veel liefs,

Irene

 

 

Comments

comments

Written By
More from Irene Meerman

Trendkleur Bruin

Vroeger trok je bij de kleur bruin in het interieur misschien wel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *