Laat jouw trap dichtmaken door Stairz

Inspiratie tijd: 2 minuten

Een open trap kan een prachtig designelement zijn in een huis. Het biedt een gevoel van ruimte en laat meer licht door dan een gesloten trap. Maar open trappen hebben ook nadelen, vooral als het gaat om veiligheid en geluidsisolatie. In dit artikel bespreken we waarom je wil overwegen om jouw open trap te laten dichtmaken en welke opties je hebt om dit te doen.

Stairz

Een traprenovatie kan een uitstekende optie zijn als je jouw open trap wil dichtmaken. Bij een traprenovatie worden er nieuwe treden over de bestaande treden geplaatst. Dit kan worden gedaan met gesloten treden, waardoor de trap wordt afgesloten en er geen opening meer is. Dit is een relatief eenvoudige manier om je trap veiliger te maken en het geluidsniveau in huis te verminderen. Ken jij Stairz al? Je kan je trap dicht laten maken door Stairz. Zij zijn ervaren in het dichtmaken van trappen. Lees hieronder de voordelen van een dichte trap.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke overweging bij het hebben van een open trap, vooral als er kinderen in het huis zijn. Kinderen kunnen vast komen te zitten tussen de treden of door de opening vallen. Het dichtmaken van je open trap kan deze gevaren helpen voorkomen en jouw huis veiliger maken.

Geluidsisolatie

Een open trap kan ook geluidsoverlast veroorzaken. Het geluid dat van beneden naar boven en omgekeerd wordt overgedragen, kan storend zijn voor de mensen die boven of beneden zijn. Door jouw open trap te dichten, kun je het geluidsniveau in huis verminderen en een meer vredige sfeer creëren.

Energie-efficiëntie

Een open trap kan ook bijdragen aan een hogere energierekening. De opening laat koude lucht van beneden naar boven circuleren, waardoor het moeilijker wordt om de temperatuur in huis op peil te houden. Door je trap te dichten, kun je de energie-efficiëntie van jouw huis verbeteren en je verwarmings- en koelingskosten verlagen.

Een vernieuwde hal

Een trap bevindt zich meestal in de hal van een woning. Als je jouw trap laat opknappen, pak dan ook meteen je hal aan! Je kunt je hal een nieuw kleurtje geven, de lampen vervangen en opbergruimte creëren. De hal is het eerste wat jij en anderen die bij jou op visite komen zien wanneer je een huis binnenkomt. Ook wel het visitekaartje van je huis. Dan wil je natuurlijk dat het er op en top uitziet. Wil je ook aan de slag met kleur aanbrengen in jouw hal en misschien ook de rest van je interieur? Wacht dan niet langer en ga aan de slag!

 

Ben jij er klaar voor om je trap veiliger te maken en meteen te profiteren van de andere voordelen? Let’s close it!

Written By
More from Furnlovers

Een unieke sfeer in je interieur met een vloerkleed en op maat gemaakte illustratie

Wanneer het gaat om het inrichten van je huis of bedrijfspand, zijn...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *