Ik heb zo’n groot woon-geluk!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar mijn nieuwste blog. Ik vertel hier elke maand een iets over ons oude doktershuis, met daarbij natuurlijk vooral veel foto’s!

Ik heb je de afgelopen keren meegenomen naar de bovenverdieping die wij rigoureus verbouwd hebben. Met de sloopmaterialen van de bovenverdieping heb ik ons tuinhuis, diep verscholen achter in de tuin verbouwd. Daarover schreef ik in mijn vorige blog meer.

Nu is het dus hoog tijd om eens een kijkje te nemen op de begane grond, daar waar wij de meeste uren doorbrengen. En zeker nu het weer herfst is, vinden we het heerlijk om hier te ‘cocoonen’. Dekentjes worden tevoorschijn gehaald en ’s avonds bij guur weer steken we lekker de kachel aan!

Het is leuk om jullie te vertellen hoe ik hier terecht gekomen ben, namelijk met heel veel geluk! Na jaren alleen te hebben geleefd met mijn twee jongens, viel ik voor de charmes van de man waar ik nu al lange tijd gelukkig mee ben. Dat ik daarbij ook nog verliefd werd op zijn huis is een extra groot geluk!

Hij woonde hier al jaren, in een groot huis wonen is zijn wens en net als ik houden we van tuinieren en een huis met de charme van een ver verleden. In 1928 is dit huis gebouwd als dokterswoning. Na 50 jaar dienst te hebben gedaan als dokterspraktijk met woning werd het als café in gebruik genomen. Vele bewoners en ondernemers verder, mogen wij dit mooie huis nu koesteren.

Twee grote woonkamers maar liefst, want één deed er vroeger dienst als wachtkamer, een woonkeuken, granieten vloeren, een sierlijke houten trap, openhaard en (krakende) houten vloeren. Dit alles is op zich al prachtig!

Mijn vriend houdt van vrij modern en strak, ik hou meer van landelijk en gezellige hoekjes met mooie spulletjes afkomstig van mijn reizen of uit het verleden. Nu is het een mooie mix geworden. Een huis waar we samen helemaal gelukkig mee zijn!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Kerst

Kerst! Wie houdt er niet van? De gezelligheid in en rondom het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *