Hoe richt je een woonkamer in met een (grote) televisie?

Inspiratie tijd: 3 minuten

We kennen het ‘probleem’ allemaal wel: de televisie in een interieur. Hoe richt je nou eigenlijk een woonkamer in met een (grote) televisie? Zijn er handige tips? In deze blog vertellen we je er meer over!

Bepaal de plek voor jouw tv

Om te beginnen is het belangrijk om de plaats te bepalen van de televisie. Misschien heb je al een duidelijke indeling voor ogen, maar het kan ook zijn dat je het nog niet precies weet wat de beste plek is voor jouw tv. Een handige tip is om te kiezen voor een achterwand waar je de televisie op bevestigd. Bijvoorbeeld een houten wand. Dit zorgt direct voor meer sfeer en je televisie past mooi in je interieur!

Een accentmuur in jouw woonkamer

De tip hierboven past hier eigenlijk ook goed bij, maar een accentmuur is meer dan het creëren van een achterwand. Heb je een lange muur? Kies voor een bakstenen behang of een ander behang met print bijvoorbeeld! Dit doorbreekt het en zo past de televisie er helemaal bij.

De tv inbouwen

Wat ook een mooie oplossing is, is om de televisie in te bouwen in de muur. Hierdoor krijg je een mooie, moderne uitstraling én het geeft een unieke look aan je woonkamer!

Combineer met woondecoratie

Wil je de televisie meer laten mengen met de rest van je interieur? Hang de televisie op en plaats er posters om heen in verschillende formaten. Superleuk!

Welke televisie kies je?

Naast dat je de plek moet bepalen van de televisie, is het soms ook een hele zoektocht om de juiste televisie te kiezen. Welk formaat wil je? Wat vind je belangrijk bij een televisie? Kijk bijvoorbeeld goed naar de beeldscherpte, aansluitmogelijkheden, de functies en natuurlijk ook de grootte. Ik zal een paar van mijn favoriete televisies uitlichten, die je gewoon bij een televisiewinkel kunt kopen!

OLED televisie

De OLED televisie is een goed voorbeeld! Deze televisie heeft een nieuwe display techniek, wat ertoe leidt dat het beeldscherm bestaat uit miljoenen organische LED’s. Er is geen achtergrondverlichting meer nodig, doordat iedere LED afzonderlijk verlicht wordt.

Lifestyle TV

Wil je echt een televisie die 100% geschikt is voor in een interieur? De lifestyle televisies zijn echte kunstobjecten! Kies bijvoorbeeld voor The Frame van Samsung!

Ambilight TV

De Ambilight TV’s van Philips hebben een prachtige uitstraling en een mooie kijkervaring, door het licht dat aan de zijkanten van de televisie worden getoond.

Bestel een televisie online!

Je kunt tegenwoordig veel online bestellen, bijvoorbeeld bij Televisiewinkel.nl. Ideaal, toch?! En, er is erg veel keuze! Dus neem vooral eventjes een kijkje. 😉

Hoe zorg jij ervoor dat je televisie perfect past in jouw interieur? Ik ben benieuwd!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke geur past bij jou?

Zoals je zelf ook vast hebt gemerkt, is het weer lekker koud...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *