Hoe onderhoud je je verwarming?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Wist je dat het ontzettend belangrijk is om je verwarming goed te onderhouden? Wanneer je dit niet doet kan het gaan stinken en overlast veroorzaken. Dat willen we natuurlijk allemaal voorkomen! Maar hoe onderhoud je eigenlijk je verwarming? En waar moet je op letten? In deze blog ga ik je daar meer over vertellen. Laten we beginnen! 

Een stinkende verwarming wil niemand. Het brengt overlast met zich mee en dat is supervervelend. Onderhoud is daarom cruciaal. Dit is ook extra belangrijk voor jouw veiligheid! Je wil een veilige omgeving en je wil ook nog lang plezier hebben van je verwarming. Wanneer je het goed laat onderhouden, voorkom je ook dat je in de toekomst ontzettend hoge kosten krijgt. Misschien denk je: hoe kan dit nou precies ontstaan? Een stinkende radiator komt vaak voor als het een lange tijd uit heeft gestaan en dan weer volop wordt aangezet. Dit kan een vieze geur geven. Heb je onlangs je radiator geverfd? Ook dan kan er een vervelende geur ontstaan.

Uiteraard spelen er nog meer factoren mee. Denk bijvoorbeeld aan stof, bepaalde voorwerpen, het te warm worden van een radiator of een lekkage. Heel belangrijk om hier tijdig wat aan te doen!

Cat is relaxing on the warm radiator

Wat maak je precies schoon?

In en rondom verwarmingen kan veel stof opstapelen. Het is natuurlijk geen probleem als er een klein beetje stof komt, maar als dit steeds meer wordt zal dit vervelende gevolgen hebben. Het is verstandig om het te laten bekijken door een professional. Op deze manier weet je zeker dat alles goed wordt nagekeken en dat je niets over het hoofd ziet. Daarnaast wil je ook niet dat je zelf per ongelijk schade aanbrengt!

Hoe vaak moet onderhoud plaatsvinden?

Het varieert per persoon natuurlijk hoe vaak men het laat onderhouden. Ik denk dat het goed is om het in ieder geval jaarlijks te laten onderhouden.

Tips

Er zijn een aantal tips waar je rekening mee kunt houden, zodat je ervoor zorgt dat je zo min mogelijk overlast hebt. Denk er bijvoorbeeld aan dat de lucht goed langs de radiatoren kan stromen. Lucht voldoende! Verder is het verstandig om de verwarming niet te lang op een warme stand te laten staan. Ga je schilderen? Kies dan voor speciale verf!

Verder is het dus een belangrijk tip om de radiatoren regelmatig schoon te maken! Haal stof weg en laat de rest over aan een expert. 😉

Radiator with thermostat detail closeup view. Heating temperature control, cost saving. 3d illustration

Hopelijk heb ik je verder op weg kunnen helpen met deze blog! Ik wens je heel veel succes. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Verhuizing deel 6: Industriële vitrinekast

Hi you! Ik heb ontzettend veel complimenten en vragen gekregen over onze...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *