Hoe kies je de juiste eetkamerstoel?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Er zijn zoveel verschillende eetkamerstoelen. Denk bijvoorbeeld aan de stijl van de stoel, de kleur en de vorm. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt namelijk mooie, maar ook comfortabele stoelen, toch? In deze geef ik je daarom een aantal tips!

Jouw stijl

Om te beginnen is het handig om te kijken naar de stijl in jouw huis. Kies eetkamerstoelen die passen bij jouw inrichting en de tafel. Heb je bijvoorbeeld een houten tafel en hou je van een stoere look? Kies dan voor industriële stoelen. Heb je meer een moderne inrichting? Dan staan bijvoorbeeld design stoelen hier erg mooi bij. Daarnaast kun je het ook speels maken door verschillende eetkamerstoelen te combineren aan tafel. Zo creëer je gelijk een creatief, leuk effect.

Zithouding

Naast dat de stoelen mooi zijn, wil je natuurlijk ook dat de stoelen goed zitten. Kijk daarom naar de juiste zithouding. Controleer dit bijvoorbeeld door je rug te laten rusten en maak dan een hoek van negentig graden. Je zit goed wanneer de stoelzitting op kniehoogte zit en je voeten plat op de grond staan.

Zitdiepte en zithoogte

Wanneer je gaat zitten in de stoelen merk je of de zitdiepte en zithoogte goed zijn voor jouw lengte. De normale zithoogte van de meeste stoelen zijn 46 cm en de zitdiepte 40 cm. Hou hier dus ook zeker rekening mee bij het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen.

Armleuningen

Vind jij natafelen ook zo heerlijk? Dan zijn armleuningen ideaal voor eetkamerstoelen. Dit geeft net iets meer comfort dan stoelen zonder leuning. Je kunt nu heerlijk je armen laten rusten op de leuningen en dat voorkomt vermoeidheid.

Stoelen met wieltjes

Een eetkamerstoel met wieltjes heeft veel voordelen. Een stoel zonder wieltjes schuift al vaak over de grond wanneer je deze verplaatst. Met wieltjes heb je hier gelukkig geen last van! Daarnaast zijn de eetkamerstoelen met wieltjes makkelijk te verplaatsen. Heb je bijvoorbeeld bezoek en heb je extra zitplek nodig? Dan schuif je zo een eetkamerstoel met wieltjes aan, ideaal. Persoonlijk vind ik de eetkamerstoelen met wieltjes van Goossenwonen.nl erg mooi!

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen en weet je waar je op kunt letten bij het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen. Liefs!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een persoonlijke foto als eyecatcher in je huis

Laatst besefte ik me dat we eigenlijk maar weinig persoonlijke foto’s in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *