Het belang van een goede ondervloer in jouw woning

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als je een nieuwe vloer gaat leggen in je huis, wil je dat natuurlijk wel meteen goed doen. Het is daarom van belang dat je kiest voor een goede ondervloer. Waarom dat zo belangrijk is ga ik je in deze blog vertellen!

Waarom is een ondervloer belangrijk?

Heb jij je eigenlijk wel eens in verdiept in ondervloeren? Het nut van ondervloeren moet zeker niet onderschat worden, want het draagt bij aan onder andere de levensduur van jouw vloer. Daarnaast is een ondervloer ook belangrijk voor een goede isolatie. En, wat veel mensen niet weten is dat je een vloer makkelijker legt, wanneer je een goede ondervloer hebt. Ideaal dus. Lees dus vooral eventjes verder om meer te lezen over ondervloeren. Ik vertel je meer en geef je handige tips.

Tip #1: Verdiep je eerst in de soorten ondervloeren

Om te beginnen raad ik je aan om goed onderzoek te doen in de soort ondervloeren die er zijn. Als je niet de goede ondervloer hebt, dan kan het bijvoorbeeld storend zijn voor eventuele (onder)buren. In dit geval heb je speciale isolatie matten die in deze situatie ideaal zijn. Deze matten hebben een dikte van 3 tot 6 mm en verhogen zo het loopcomfort.

Tip #2: Welke vloer leg je op de ondervloer?

Kijk ook goed naar welke vloer jij uiteindelijk gaat leggen in huis. De eisen waaraan je ondervloer moet voldoen hangt af van de vloer die erop komt. Kijk dus goed naar de eisen van de vloer die erop komt voor je een ondervloer koopt.

Bij laminaat is het bijvoorbeeld belangrijk dat de ondervloer isoleert en ook egaliseert. Woon je in een appartement of flat en wil je tegels of een stenen vloer? Dan heb je geluidsdempende ondervloeren nodig. Wat bij elke vloer belangrijk is, is het aanbrengen van dampdichte folie. Dit is noodzakelijk omdat er dan bij elke ondervloer geen vocht in de vloer kan dringen.

Tip #3: Kijk naar jouw huis

Ook is het belangrijk te kijken naar de staat van jouw huis. In oudere huizen worden vaak ondervloeren gemaakt van hout. Het is verstandiger om dit niet te gebruiken, omdat hier naden en kieren kunnen ontstaan. Op deze manier heeft de ondervloer nog maar weinig nut.

Wat vinden jullie belangrijk bij een ondervloer? Laat het me weten! Liefs Romée

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De voordelen van een rolgordijn

Als het gaat om raamdecoratie zijn er verschillende keuzes die je kunt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *