Haardhout om je huis te verwarmen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Vind je het belangrijk om wat gezelligheid in je huis te creëren? Dan is een houtkachel een perfecte oplossing. Het straalt veel sfeer en warmte uit. Maar wist je dat het belangrijk is om te kijken naar wat voor een haardhout je gebruikt? Er zijn veel verschillende soorten en er zijn meerdere aandachtspunten waar je op moet letten! In deze blog vertellen we je er meer over. Lees je mee?

Als het gaat om haardhout is het goed om te kiezen voor ovengedroogd haardhout. Je zult zelf ook ervaren dat dit direct brandbaar is en dat het gemakkelijk te gebruiken is. Zoals ik al aangaf zijn er verschillende houtsoorten. Wij lichten het per soort eventjes voor je uit.

Berken haardhout

Heb je een kleinere kachel? Dan is berken zeker een aanrader. Deze houtsoort is ovengedroogd en heeft een vochtigheid onder de 20%. Het is hierdoor direct stookbaar. Doordat het een zachte houtsoort is, brandt het snel en is het dus gemakkelijk te gebruiken.

Essen haardhout

Essen is de populairste haardhout om te stoken. Het is geschikt voor middelgrote kachels en heeft ook een vochtigheid onder de 20%. Ook deze houtsoort is weer ovengedroogd en direct stookbaar.

Eiken haardhout

Dan heb je ook nog eiken haardhout. Ook weer ovengedroogd, maar een vochtigheid onder de 15%. Het is direct stookbaar en brandt langer, omdat het een harde houtsoort is. Het is geschikt voor (middel)grote kachels.

Elzen haardhout

Ook Elzen hout is geschikt voor kleinere kachels. Er komt weinig rook vanaf en knettert niet. Je kunt het direct gemakkelijk stoken. Elzen haardhout is geschikt voor alle kachels!

Nog veel meer…

Daarnaast zijn er nog meer houtsoorten, maar dit zijn de primaire soorten die ik graag met jullie wilde uitlichten. Voor het beste haardhout kun je bijvoorbeeld terecht bij Openhaardhout-gigant.nl en Haardhout.nl. Ik vind dat de beide websites een groot assortiment bieden met daarbij duidelijke uitleg. Op deze manier weet je sneller wat je moet kiezen en wat voor jouw kachel geschikt is!

Eén ding is zeker: met een gezellig vuurtje in huis (in een kachel natuurlijk ;-)) haal je veel gezelligheid in je huis! Let wel op dat je altijd het juiste haardhout hebt, zodat je optimaal kunt genieten. Hopelijk heeft deze blog je een beetje op weg geholpen! Enjoy. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Het ultieme restaurant gevoel creëren (mét winactie!)

Ken je het nog? Het restaurant gevoel… Ik mis het enorm! Niet...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *