Gietvloer praat!

Inspiratie tijd: 4 minuten

In deze blog wordt meer verteld over gietvloeren bij bloggers Karin en Ayla. Zo heb jij weer super veel nieuwe tips en ideeën voor jouw huis!

Een gietvloer, al zolang een wens, en nu eindelijk ligt ‘ie er! 

Bij Karin ligt de vloer sinds maart en bij Ayla sinds januari. Maar het is niet een goedkope aankoop wat je zo maar even doet. Twijfel jij ook over een gietvloer? Wij geven jullie een aantal tips, wat jou misschien net die doorslag kan geven om het wel of niet te doen.
Karin heeft een witte gietvloer, (ral 9010). Wij hebben hiervoor gekozen omdat we alles lekker licht wilden, en wit zie je niet heel vaak, wat we ook wel erg leuk vinden.
We zijn ook maar met z’n twee, met kinderen is wit denk ik wel erg besmettelijk.
karin1    karin3
karin4  karin2
Foto’s van karin

Ayla heeft een grijze gietvloer (kleur kiezel van Histor, S3500-N) Wij hebben grijs gekozen omdat we gewoon weg zijn van deze kleur op een vloer. In ons oude appartement en in ons huidige huis boven ligt ook grijs laminaat. Eigenlijk wilde we in eerste instantie voor antraciet grijs gaan. Maar dat werd wel erg donker. En ‘s avonds lijkt het net antraciet! De kleur uit kiezen vonden we erg spannend. Ons bedrijf waar wij te gietvloer uitzochten werkt met Histor kleuren. We hebben drie verschillende potten verf gekocht. En grote MDF platen geschilderd. En die een week in huis laten liggen. Om te kijken welke we het mooist vonden. Gelukkig waren we beide er over eens dat het de kleur kiezel zou worden. Dit een grijs tint die uit de zwart/wit lijn komt. En dus helemaal geen andere tint erin heeft. Bij sommige grijs kleuren word het gemengd met bijv. wat lila of bruin. En wij wilde echt grijs-grijs!

    

  
Foto’s van Ayla

De voordelen & nadelen volgens Karin van een gietvloer:

Erg makkelijk schoon te houden, omdat er geen naden of drempels op zitten, het staat erg strak, en je kunt er nagenoeg alle stylen mee combineren. Van industrieel tot mega modern. Nadelen; op wit zie je echt alles, elke dag swifferen en veel dweilen is een must. Vlekjes van bijv. koffie/wijn moet je meteen eraf halen ivm intrekken. Ik ben echt heel erg blij dat wij voor deze vloer gekozen hebben, elke dag ben ik er weer verliefd op! Een goede tip; vraag goed rond, en vraag offertes op. kies niet alleen voor goedkoop, want niet ieder bedrijf kan dit strak en mooi leggen.

De voordelen & nadelen volgens Ayla van een gietvloer:

Wat Karin hierboven aangeeft. Makkelijk schoon te maken, naadloos. Swifferen doen wij dagelijks even maar dat is zo gepiept eigenlijk. Wij dweilen de hele vloer goed een keer in de week. En de keuken om de twee dagen. Een gietvloer was echt een must in ons nieuwbouw huis. We hebben uiteindelijk ervoor gekozen omdat een houten vloer ‘bijna’ net zo duur zou zijn. Het scheelde enkele tientjes! Het bedrijf waar wij het hebben laten doen zijn echt gespecialiseerd in gietvloeren. En doen niets anders dan gietvloeren leggen.

De vloer is wel iets gevoelig dan andere misschien. Het kan zeker tegen een stootje maar we hebben onder alle meubels wel vilt geplakt. En het liefst vragen we de visite schoenen uit te doen.
Wij hebben al een kras in de vloer gekregen door de keukenmonteur. Die dacht even de koelast te slepen over een stuk vloer. Uhmm, daar kon de vloer dus niet tegen. Nu is het verzekeringswerk.

Prijs Ayla’s vloer:    2800 45m2
Prijs Karin’s vloer:  4000 50m2

Weetjes

– Ik weet niet of ik een gietvloer zou nemen met kinderen of huisdieren. Misschien dan betonlook.
(krassen, autootjes bijv.)
– Je moet het wel bij houden met schoonmaken. Afhankelijk van de gekozen kleur. Zie je er veel op.
– Als er een diepe kras in zit, zoals bij Ayla, kan het niet zomaar gerepareerd worden. Net als een pot verf komt een gietvloer uit een kleurbad, dus dan is kleurverschil een grote kans.
– Je bent een week van huis. 3 dagen gieten 2 dagen drogen. En daarna 2 dagen alleen met sokken in huis.
– Vloerverwarming is mogelijk!
– Je kan ze in allerlei kleuren krijgen.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoeveel kun je eigenlijk lenen voor een woning?

Heb jij plannen voor een nieuw huis? Superleuk! Hier komt veel bij...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *