Geef jouw zolder een update met behulp van de volgende tips!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een zolder is ontzettend fijn om te hebben, dus als jouw huis erover beschikt is het natuurlijk een fijne bonus. Je hebt een enorme hoeveelheid ruimte tot jouw beschikking die je vrij kunt inrichten. Hierdoor kun je nog meer uit jouw huidige woonruimte halen, of heb je een fijne locatie om extra spullen op te slaan.

Maar wist je dat een zolder perfect kan dienen als een extra ruimte, mits je er genoeg tijd en ruimte in wilt steken. Maar wat kun je zoal doen met jouw zolder? Met behulp van de volgende tips vertellen we je het graag!

Een opfrisser met behulp van verf en de juiste vloer

Een van de beste opties die je hebt als het aankomt op het updaten van jouw zolder is natuurlijk een nieuwe lik verf. Dit kun je letterlijk en figuurlijk nemen, want met een fijne kleur aan de muur oogt de zolder niet alleen frisser, maar ook een stuk ruimer en moderner. Denk hierbij aan een neutrale witte tint of een natuurlijke kleur als bruin, oranje, groen of blauw. Zo maak je jouw zolder net wat completer.  

Naast een muur met een update is een goede vloer cruciaal. Een stoffige en harde beton vloer is namelijk niet ideaal, zelfs als je de zolder alleen wilt gebruiken voor opslag. Daarom raden wij het van harte aan om genoeg budget vrij te maken voor een fijne parket vloer wat aansluit op jouw wensen. Denk hierbij aan een specifieke kleur, de dikte of breedtes van de planken en in hoeverre ze beschermend moeten werken tegen zaken als krassen of vlekken. Zo kun je ervoor zorgen dat een bureaustoel niet voor problemen gaat zorgen!

Toe aan meer ruimte? Verbouw jouw zolder!

De kans is groot dat jouw zolder momenteel dient als een opslag voor dozen met spullen waarvan je het bestaan vergeten was. Maar wist je dat je veel meer met jouw zolder kunt doen?

Allereerst is het belangrijk om te weten of jouw zolder goed geisoleerd is, iets wat vooral bij oudere huizen niet altijd het geval is. Goede isolatie maakt het verblijf op de zolder natuurlijk een stuk comfortabel, naast het feit dat het flink kan schelen op de energierekening. 

Een populaire invulling voor de zolder is een uitgebreid thuiskantoor. Dit is namelijk de perfecte locatie waar je jezelf terug kunt trekken om aan de gang te gaan met werk, vooral als je voor rust wilt kiezen. Daarnaast heb je ook ontzettend veel ruimte tot jouw beschikking, waardoor je in de meeste gevallen aan de slag kunt gaan met een groter bureau of met kasten om spullen in op te slaan. 

Een andere optie is een extra slaap- of logeerkamer. Het voordeel hiervan is dat je genoeg ruimte hebt om meerdere bedden te plaatsen in combinatie met genoeg leefruimte, afhankelijk van het huis waar je over beschikt.

Vervang jouw oude halogeen lampen voor LED verlichting

De huidige energieprijs heeft veel mensen op de been gebracht als het aankomt op besparen, en laat LED verlichting daar nou een ideale kandidaat voor zijn. Het verschil in verbruik tussen een lamp op halogeen of LED basis is namelijk enorm, iets wat je direct terugziet op de maandelijkse rekening. Dit betekent dat je niet alleen veel geld kunt besparen, maar dat je ook meer geld tot jouw beschikking hebt voor leukere dingen.

De juiste LED lamp kun je natuurlijk ook combineren met handige functies of accessoires. Neem bijvoorbeeld een slimme lamp. Deze lampen kun je gemakkelijk bedienen met behulp van een App op jouw Smartphone, waardoor je toegang hebt tot tal van extra functies. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw lampen kunnen schakelen tussen maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren en tinten, kun je jouw lampen volledig automatiseren of groeperen om een kamer in een keer te besturen.

Je kunt het natuurlijk ook een stuk makkelijker maken met behulp van een LED dimmer. Met behulp van een dimmer kun je standaard dimbare LED lampen gemakkelijk aanpassen naar de gewenste hoeveelheid licht. Hierdoor heb je nog meer controle over jouw verlichting, en dat is zeker geen overbodige luxe.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Macramé

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: macramé decoratie. Mocht...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *