Een unieke salontafel in de woonkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Binnenkort gaan we verhuizen en daarvoor ben ik natuurlijk al op zoek gegaan naar inspiratie voor ons nieuwe huis! Voor de woonkamer zocht ik een mooie, stevige salontafel met een unieke uitstraling. In deze blog deel ik mijn vondst met jullie, want tja, ik kon me niet zo lang nog inhouden… Lees je mee? 

Waar let je op? 

Bij het kiezen van een salontafel zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Om te beginnen is het goed om te kijken naar de grootte van de tafel. In ons nieuwe huis hebben we meer afstand tussen bank en tv, dus ik wilde een grotere salontafel. Ook vind ik het fijn als je genoeg plek hebt voor hapjes, drankjes of leuke woonaccessoires. Heb je juist minder ruimte? Ga dan voor een kleinere tafel of meerdere salontafels bij elkaar. 

Naast de grootte, moet de salontafel uiteraard wel passen bij jouw interieurstijl. Een Scandinavisch interieur? Kies dan voor een eenvoudig design: wit met hout staat hier erg goed bij. Hou je meer van een vintage, eclectisch of botanisch interieur? Combineer dan verschillende salontafels met elkaar om zo een speelser geheel te creëren. 

Kleur, stijl, afmetingen… Het speelt allemaal mee bij het kiezen van (een) nieuwe salontafel(s). Het moet natuurlijk vooral jou een goed gevoel geven: een aankoop waar je blij mee bent en waar je nog lang plezier van zal hebben. Tip: kies een salontafel die je op verschillende manieren kunt combineren. Zo ben je er nog lang niet op uitgekeken!

Waar heb ik voor gekozen? 

Zoals ik al vertelde in de inleiding van deze blog, wilde ik echt een eyecatcher én moest de tafel groot genoeg zijn. Toen ik bij Kötter Wonen Oldenzaal terecht kwam, zag ik ‘m al snel: de Avelino salontafel. Een prachtig design: gemaakt van wagonplanken en gecombineerd met een stalen frame. Extra fijn: ons dochtertje van 1 jaar kan zich nu goed optrekken aan deze tafel, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze met de tafel omkiepert. 😉 

Op de onderstaande zie je het hout goed. Echt prachtig, toch?!

Wij hebben gekozen voor de grootste afmeting: 135 x 90 cm. In ons huidige appartement is ‘ie misschien net iets te groot, maar straks (ik zal de foto’s uiteraard delen op social media) staat het echt hélemaal perfect. Hou vooral dus onze social media kanalen in de gaten! Heb je liever een kleinere variant van deze tafel? Dat kan: kies dan voor de 100 x 100 cm.

Een van de voordelen van deze salontafel is dat je het met veel interieurstijlen kunt combineren. Maar zelf vind ik de tafel het meest tot zijn recht komen in een industrieel, stoer en/of vintage interieur. 

Ik kan niet wachten om de tafel van Kötter Wonen Oldenzaal in ons nieuwe huis te zien! Gelukkig kan ik nu al iedere dag genieten van deze knapperd in ons huidige interieur. 😉 Wil je meer weten over deze tafel of ben je op zoek naar andere meubels? Bekijk dan eens de website van Kötter Wonen Oldenzaal

Wat vinden jullie van onze nieuwe aanwinst? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Maak jouw interieur sfeervol met deze karpet tips!

Een vloerkleed maakt je woonkamer of slaap helemaal af. Het geeft extra...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *