Duursamen kerst

Inspiratie tijd: 3 minuten

Tegenwoordig kun je er niet meer om heen, duurzaam bezig zijn. We zullen wel moeten,  willen we langer van onze planeet kunnen genieten. Maar hoe ga je hier mee om met kerst? Hoe maak je de kerst gezellig op een duurzame manier. Kijk goed wat je al in huis hebt voordat je iets nieuws koopt, liever geen plastic maar duurzaam gemaakt.

Je kunt bijvoorbeeld van een stukje resthout al een hele mooie loper maken. Ik ben echt een verzamelaar en bewaar stukjes hout, stof en papier om daar later weer van te kunnen genieten.

De loper heb ik geschilderd in een prachtige kleur Straw van Vestingh Paint & Craft (duurzame verf) die als basis dient voor decoratie en/of schalen op de tafel.

Of behang de loper met een stukje behang wat je nog hebt liggen. Hier had ik nog een stukje over met palmbomen. Je kunt er dan gelijk een tropisch thema van maken. Toetje met ananas 😉 of kokos, mmmmmm

Van oude gordijnstof maak je zo een tafelkleed of leuke servetten. Dan hoef je deze niet te kopen en heb je er ook op lange termijn plezier van bij weer een ander etentje.

Droogbloemen, een echte trend van het afgelopen jaar. En waarom niet op de kersttafel. Erg feestelijk. Ik heb deze in een stukje klei gezet waar mee ze apart op de tafel blijven staan. Leuke decoratie en niet alleen voor kerst. Ik heb ze ook op de plank boven de bank staan. Zo kunnen ze na het kerstdiner weer gelijk terug worden gezet. En vergeet niet de ballen in de boom. Haal er een paar uit, leg verspreid over de tafel en daarna kunnen ze weer de boom in.

 

Zelf ben ik ook helemaal gek van kaarsjes op tafel, heerlijk vind ik dat. Vind je kaarsjes onveilig dan kun je natuurlijk een streng lichtjes op tafel leggen. Kies dan altijd voor LED verlichting. Dit is beter voor het milieu. Kijk of je ledverlichting met snoer kan vinden, dan hoef je ook geen batterijen te kopen.

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren om voor een meer duurzame kerst te gaan. Duurzaam wil niet altijd zeggen duur. Kijk vooral wat je hebt in plaats van wat je niet hebt in huis qua decoratie. Mix en match is de trend!

Liefs Irene

@noordenzoet

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Soms is minder water, toch beter!

Water. Er wordt altijd al tegen je verteld dat je het genoeg...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *