Do’s en don’ts bij een industriële stijl

Inspiratie tijd: 3 minuten

Industrieel design zie je nog steeds erg veel. Maar zoals elke stijl ontwikkelt ook deze stijl zich. Als je naar het industriële design van een paar jaar geleden kijkt zie je al dat er heel wat veranderd is. In deze blog ga ik de Do’s en Don’ts vertellen voor een industrieel interieur van nu!

Kleur in je interieur

Eerst bestond een industrieel interieur vooral uit donkere kleuren en robuuste materialen. Nu zie je steeds meer kleur en hoe leuk is dat?! Je kan natuurlijk voor meerdere kleuren kiezen. Maar wat je nu vaak ziet in dat ze één meubel in een opvallende kleur kiezen. Dat zie je ook op de foto’s hieronder. De okergele kleur is een echte eyecatcher in de woonkamer. Hetzelfde geldt voor de roze koelkast die meteen opvalt!
   
Wat een echte don’t is in dit verhaal is: gebruik niet teveel kleuren bij elkaar. Dan krijg je een hele drukke uitstraling en haal je de industriële look eraf! Wat ook een risico is dat veel verschillende kleuren kunnen vloeken bij elkaar.

Lockers

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in een industrieel interieur is een locker kast! Je kan er zoveel mee doen. Je kan het gebruiken als opbergkast of er leuke dingen opzetten en gebruiken als dressoir. Wat ik echt super leuk vind en een absolute do is: als je een paar laden iets open zet en daar een groene hangplant inzet. Dan vallen de bladeren er iets overheen en krijg je een super leuk effect!

Groene planten in een industrieel interieur

Zoals ik net al zei kan je hele leuke dingen doen met groene planten! Als je kiest om planten op de grond te zetten is het super tof om voor een grove robuuste plant te gaan en dan geeft natuurlijk ook de industriële uitstraling. Ook een echte don’t: zet niet je hele huis vol met kleurrijke bloemen en planten, maar ga echt voor de grote groene planten. Anders krijg je snel de tuttige sfeer! Een bosje bloemen op de eettafel is natuurlijk super leuk en gezellig. Wat mij ook meteen opvalt aan de foto hieronder zijn de super mooie vintage vloerkleden. Love it!    

Wat vind jij echte do’s en don’ts in een industrieel interieur? Let me know. Liefs Isabel

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Rootsmann. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

DIY: van een fruitkistje een tafeltje maken

Er staat weer een nieuwe DIY online! In deze blog leggen we...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *