DIY schuifdeur in jouw huis? Intersteel!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een mooie schuifdeur in hun huis. Heel erg mooi en tof! Vooral als je de ruimte ervoor hebt. Wist je dat je met een handige set zelf gemakkelijk een schuifdeur kunt plaatsen? Ik heb handige tips voor je √©n natuurlijk weer toffe inspiratie. ūüėČ Laten we gaan kijken!¬†

Schuifdeuren: on trend! 

Ik begrijp maar al te goed dat je kiest voor een schuifdeur in huis. Het zorgt ervoor dat je alle ruimte goed benut en het ziet er mooi en strak afgewerkt uit. Echt een aanrader. Verder zorgt een schuifdeur voor meer openheid en ruimte. Het verbindt ruimtes aan elkaar. Je kunt ervoor kiezen om de deur open te schuiven en de ruimtes samen te voegen. Wanneer je liever wat afscherming wil, dan doe je de deur dicht. Ideaal! 

Maar wat voor een verschillende mogelijkheden zijn er eigenlijk? En waar ga je voor? Ik deel vier handige tips met je, zodat je zeker weet dat je goed begint. 

Tip #1: Welk materiaalsoort spreekt jou aan?

Hou je van strak of wil je wat warmte aan je huis toevoegen? Let dan goed op welke materiaalsoort je kiest voor je schuifdeur. Kies je bijvoorbeeld voor een industrieel uiterlijk met profielen in combinatie met glas? Of ga je voor een houten deur? Dit zegt al veel over de uitstraling! 

Tip #2: Kijk goed naar de juiste montering

Een schuifdeur plaatsen doe je misschien niet dagelijks. Kies daarom voor een fijn en goed montagesysteem, waarmee jij binnen no-time het hebt bevestigd. Daarnaast is het ook van belang dat je een schuifdeursysteem uitkiest, wat past bij de uitstraling van je deur.

Tip #3: Let goed op de afmetingen

Het zou erg zonde zijn dat wanneer jij een mooie schuifdeur hebt aangeschaft, de maten niet helemaal kloppen. Om te zorgen voor een mooie afwerking dien je alles goed op te meten, zodat je zeker weet dat alles past! 

Tip #4: Kijk ook naar de accessoires 

De laatste tip is om ook te kijken naar bepaalde accessoires, zoals een deurgreep voor het openen en sluiten van de deur. Kijk daarbij goed naar een greep die past bij het hele systeem om het helemaal af te maken. Of denk aan een sluitvertrager voor een soepele geleiding van de schuifdeur. 

Welke schuifdeuren zijn er?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om schuifdeuren. Natuurlijk zijn er verschillen in materialen en afmetingen. Maar er zijn ook diverse schuifdeursystemen. Denk bijvoorbeeld aan een hangende schuifdeur, dubbele schuifdeuren, een schuifdeur die in de wand verdwijnt, een industri√ęle schuifdeur en meer. Het is maar net welke uitstraling jou het meest aanspreekt. Tegenwoordig zien we dat veel mensen voor een rail met hangrollen kiezen. Dit zorgt voor een unieke en stoere look dat gelijk zorgt voor een mooie eyecatcher!¬†

DIY schuifdeuren van Intersteel

Naast de hierboven genoemde systemen, kwam ik ook een mooi en handig systeem tegen bij Intersteel, namelijk hun DIY schuifdeur. Echt een aanrader! De deuren passen in elk interieur en je kunt er op een mooie manier een kamer mee scheiden of juist inzetten als ruimtebesparende toegangsdeur. Bij Intersteel vind je verschillende soorten schuifdeuren – op deze manier vind je altijd wel de juiste. ūüėČ Ik laat je wat voorbeelden zien!¬†

Warme uitstraling met een houten schuifdeur 

Om te beginnen wil ik deze houten schuifdeur uitlichten! Dit is de Legno schuifdeur en bestaat uit een combinatie van een houten deur, een schuifdeursysteem en een bijpassende schuifdeurkom en deurgreep. Het is gemaakt van MDF en vervolgens wit gegrond. Hierdoor kun je zelf de deur later nog aanpassen naar wens! Het is een massieve deur (het heeft een gewicht van 27 kg) en de bodem is voorzien van een smalle groef voor de vloergeleider. Het is dus echt een compleet systeem. Deze set bevat alle benodigdheden om eenvoudig zelf een schuifdeur te maken!

Strakke uitstraling met een aluminium zwart profiel 

Ga je liever voor een strakke, moderne en industri√ęle uitstraling? Dan is de Cubo echt iets voor jou. Het is een schuifdeur met een combinatie van een stijlvolle zwarte deur met een strak schuifdeursysteem. De deur heeft een aluminium zwart profiel en vier glaspanelen. Dit is eenvoudig te monteren! Bij deze set krijg je ook weer een deurgreep en het schuifdeursysteem. Je bent dus echt in √©√©n keer klaar. Om er zeker van te zijn dat de geleiding goed werkt, worden er ook deurstoppers, afstandhouders en een vloergeleider meegeleverd. Ideaal!¬†

Wil je liever geen mat glas zoals hierboven? Dan kies je voor de Cubo met transparant glas! 

Hoe gebruik je de schuifdeuren?

Ik heb het al even kort benoemd, maar je kunt de schuifdeuren zowel gebruiken als een soort scheiding of juist als een toegangsdeur. Naast dat je deze functioneel kan gebruiken, geeft het ook sfeer aan je interieur. Een schuifdeur is een echte eyecatcher in jouw huis!

Over Intersteel

Ben jij al bekend met Intersteel? Ik zou zeggen: neem vooral even een kijkje. Niet alleen voor de mooiste en handige DIY-schuifdeuren, maar ook voor nog veel meer producten. Denk bijvoorbeeld aan deurbeslag, producten voor sanitair of de garderobe… en nog veel meer. Check de website voor meer informatie en inspiratie! Tijdens de oktober woonmaand, geeft Intersteel ook nog een flinke korting op een drietal DIY-schuifdeuren. Bekijk het hier! 

Zou jij ook een schuifdeur in je huis willen? Zo ja, waar? Ik ben benieuwd! Liefs.

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part 6: Eettafel van Beliani

Zoals jullie misschien al hebben gezien zijn wij bezig met een office...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *