De nieuwste trend: go natural!

Inspiratie tijd: 4 minuten

We zien steeds vaker dat men kiest voor een natuurlijke uitstraling in huis. Deze trend zien we ook op beurzen, in magazines en op social media. Wij vinden het een mooie ontwikkeling, want op deze manier ga je echt terug naar de essentie van je interieur, jouw smaak en kom je weer tot nieuwe ideeën. Je ziet dit bijvoorbeeld terugkomen in materialen, kleuren, meubels, woonaccessoires… en eigenlijk alles!

Wat is kenmerkend voor een natuurlijk interieur?

Er zijn meerdere onderdelen als je kijkt naar een natuurlijk interieur. Je kunt hierbij in ieder geval aan neutrale kleuren denken, waarbij wit en natuurtinten de basis vormen. Daarnaast kunnen we er niet omheen dat in een natuurlijk interieur veel hout wordt gebruikt. Hout is een van de meest natuurlijke materialen die je aan je interieur kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten tafel of een houten wandplank. Daarnaast kun je hout ook goed combineren met andere natuurlijke materialen, zoals steen, metaal en beton. Voorkom dat dit kil wordt en combineer het met een leuk (nep)vachtje, leuke kussens, plaids en dergelijke. Zorg dus voor voldoende contrast!

Op de onderstaande foto zie je een mooie houten tafel met metalen poten. In combinatie met de lichtgekleurde, stoffen stoelen zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft!


Box eetkamertafel – Henders & Hazel

Deze natuurlijke materialen kun je uiteraard ook op andere manieren terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer of een houten wand achter de tv! Wees hierin creatief!

Combineer meubels met elkaar

Wanneer je een vrij druk interieur hebt, raad ik aan om te kiezen voor een aantal meubels in dezelfde stijl. Op deze manier zorg je ervoor dat je rust en eenheid behoudt en dat het mooi bij elkaar past!


Buckley eetkamertafel – Henders & Hazel

Zoals ik aan het begin van de blog vertelde past beton erg goed bij de natuurlijke trend. Een mooie betonnen tafel is hiervoor een aanrader! Je krijgt hiermee een stoere uitstraling, wat er weer uitspringt bij een natuurlijk interieur. Een betonnen tafel (zoals je hieronder ziet) kun je ook weer goed combineren met een mooie houten kast bijvoorbeeld.


Maestro eetkamertafel – Henders & Hazel

Wat past er bij deze trend?

Wat helemaal past bij de natuurlijke trend zijn dus materialen zoals hout, metaal, beton, linnen, enzovoorts. Hiermee kun je goede combinaties maken en kun je jouw stijl versterken. Heb je bijvoorbeeld een industriële stijl en wil je een stoere element in je huis? Kies dan voor een betonnen of robuust houten meubelstuk. Heb je juist een Scandinavisch interieur? Ga dan voor een design dat hierbij past, bijvoorbeeld een mooi tv-meubel met slanke poten.


Eivissa vitrinekast – Henders & Hazel

Handige tips voor een natuurlijk interieur

Wil jij ook een natuurlijk interieur creëren of wil je natuurlijke elementen in huis halen? Hieronder heb ik nog een aantal handige tips voor je!

Tip 1: Heb je een bakstenen muur of houten balken in huis? Behoud deze! Helaas heeft niet elk huis zulke mooie parels, dus wees er zuinig op en pronk ermee! 😉

Tip 2: Laat natuurlijke materialen terugkomen in je interieur en combineer deze met elkaar. Een leren bank, een gebreid plaid, een leuk kussen…  

Tip 3: Gebruik veel planten in je interieur en plaats de planten in diverse plantenpotten en/of -manden!

Tip 4: Kies voor natuurlijke tinten (wit, grijs, beige, zandkleur). Dit zie je ook terugkomen in verlichting bijvoorbeeld.


Raymond hanglamp – Henders & Hazel

Tip 5: Laat de natuur terugkomen in prints, bijvoorbeeld op behang of kussens. Hieronder zie je bijvoorbeeld een erg leuk kussen met cactussen.   


Kussen cactus – Henders & Hazel

Haal ook de natuur in huis!

Heb jij natuurlijke elementen in huis? Ik ben benieuwd en hopelijk kun je gelijk aan de slag na het lezen van deze blog. Ben je nou nieuwsgierig naar meer informatie over mooie meubels, woonaccessoires en verlichting die helemaal passen bij deze trend? Neem dan eens ‘n kijkje bij Henders & Hazel. Ik heb daar namelijk al deze leuke spullen gespot! Wat ik erg fijn vind op hun website is dat je er gelijk veel inspiratie foto’s kunt zien en dus ziet hoe bijvoorbeeld een bank of tafel staat in een setting.

Leuk dat je deze blog weer hebt gelezen! Wil je jouw interieur met ons delen? Tag ons dan op Instagram! Lijkt me leuk om te zien hoe jij de natuurlijke trend toepast in jouw interieur. Liefs.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.    

 

 


 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Trends 2016 voor vloer- en tafellampen

Lampen… Waar moet je beginnen? Er is zóveel keuze! Ik was nieuwsgierig...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *