De mooiste vloerkleden voor in huis

Inspiratie tijd: 2 minuten

Een vloerkleed zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Bovendien zorgt het voor verbinding – om welke ruimte het dan ook gaat. Een vloerkleed in de woonkamer, slaapkamer, hal of kinderkamer. Ik vind het echt een aanrader! In deze blog deel ik toffe inspiratie met je als het gaat om vloerkleden en geef ik je handige tips. 

Vloerkleden inspiratie

Zoals ik al zei kan een vloerkleed altijd. Vind je een bepaalde ruimte wat leeg en kil? Een vloerkleed zorgt direct voor meer gezelligheid en een warme uitstraling. Bovendien kun je de kleuren teruglaten komen die jou aanspreken. Hou je van warme tinten? Of wil je juist een koele tint benadrukken? Het kan allemaal. It’s up to you! 

Maar wat zijn de trends op het gebied van vloerkleden? Ik licht er een aantal uit!

Vintage stijl

De vintage stijl is nog steeds erg geliefd. Het is een typerende stijl die je gelijk herkend. Wat ik fijn vind is dat je vintage vloerkleden goed kunt combineren met andere stijlen. Een industriële, moderne of Scandinavische stijl? Geen probleem!

Ronde vloerkleden

Ook zien we nog veel ronde vloerkleden terugkomen. Dit staat gelijk speels in een ruimte en oogt daardoor erg uniek. Kies voor een jute vloerkleed als je wil gaan voor een bohemian uitstraling. Wil je het wat warmer? Ga dan voor een hoogpolig vloerkleed.

Back to basic

En, een trend die het altijd eigenlijk wel goed doet is de ‘basic‘ trend. Kies voor een wit vloerkleed met zwarte lijnen erop bijvoorbeeld of ga voor een ander eenvoudig patroon. Als je voor zo’n vloerkleed gaat dan weet je in ieder geval zeker dat je er nog lang niet op bent uitgekeken. Dat geldt hetzelfde voor grafische patronen – hou het rustig en strak. Dan zit je altijd goed.

De natuurlijke stijl 

Back to nature – haal natuurlijke materialen in huis! Ga voor een wollen vloerkleed, sisal of – zoals ik net al zei – een jute vloerkleed. Het staat erg natuurlijk en je kunt het perfect combineren met aardse tinten.

Wat voor een soort vloerkleed is jouw favoriet? En wat past er bij jouw interieurstijl? Mijn tip is om verschillende soorten vloerkleden te vergelijken, zodat je een duidelijk beeld hebt van alle mogelijkheden. Let ook goed op het formaat van het vloerkleed. Dit moet niet te groot, maar ook zeker niet te klein zijn. Je wil dat het mooi past in het geheel. Dus kijk hier goed naar!

Ik ben erg benieuwd voor welk vloerkleed jij zou gaan. Laat je het weten in de reacties? 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een mooie voortuin met de potten van Capi Europe!

Toen wij hier kwamen wonen hebben we alles al vrij snel aangepakt,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *