De mooiste sierlijsten voor jouw interieur

Inspiratie tijd: 3 minuten

We zien het al eeuwenlang in huizen terugkomen: sierlijsten. Het brengt een unieke sfeer met zich mee en je kunt zelf bepalen voor welke uitstraling je wil gaan. Kies je voor een strakke, moderne sierlijst? Of hou je van de Barok stijl en kies je voor een prachtig ornament erbij? Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden én in deze blog vertel ik je meer over hoe jij dit ook in jouw huis kunt creëren. Lees je mee?

Het Schippertje

Om te beginnen wil ik meer vertellen over Het Schippertje, want misschien ben jij ook wel benieuwd waar je dan terecht kunt voor mooie sierlijsten. Tegenwoordig is het best lastig om een goed adres te vinden waar je sierlijsten van een hoge kwaliteit vindt. Het Schippertje is een ornamenten- en lijstengieterij. Doordat ze alle producten op voorraad hebben in hun magazijn/showroom, kom je dus nooit voor niets. 😉 Heb je een specifiek idee voor sierlijsten? Dan kun je deze met hen samenstellen naar jouw smaak. 

Er zijn verschillende soorten lijsten bij Het Schippertje, maar in deze blog wil ik jullie eerst meer vertellen over sierlijsten. Tip: er komen nog meer blogs aan, dus hou het vooral in de gaten als je meer wil weten over andere mogelijkheden (of bekijk alvast de website). 

Inspiratie voor jouw interieur

Laten we eens kijken naar hoe het er dan precies uitziet! Tijd voor inspiratie. Toen ik aan het kijken was bij Het Schippertje kwam ik prachtige sierlijsten tegen. Anno nu worden sierlijsten puur gebruikt ter decoratie. Eén ding is zeker: je creëert er echt een eyecatcher mee en geeft jouw huis gelijk een metamorfose. Klaar voor een verandering? Let’s go! 😉 

Perklijsten

Bij Het Schippertje vind je diverse lijsten, waaronder perklijsten. Dit worden ook wel kaderlijsten genoemd. Hiermee kun je namelijk op het plafond ‘kaders’ maken. Het wordt gemaakt van gips en gegoten in een gietmal of getrokken op een lange tafel. Een perklijst wordt altijd geplaatst op het plafond of een wand. Wanneer er een perklijst wordt gemaakt, ontstaat er een ‘vak’ en hierin wordt meestal een plafondrozet of ander ornament geplaatst. Hiermee creëer je echt een prachtige, unieke uitstraling. 

Kooflijsten

Een kooflijst, ook wel kroonlijst, wordt net als een perklijst gemaakt van gips en gegoten op dezelfde wijze. Hierin is het ambachtelijke werk van Het Schippertje key. Door deze ambachtelijke wijze zorgen zij voor de hoogste kwaliteit én de uitstraling die jij voor ogen hebt. Je kunt hiermee echt jouw eigen stijl creëren. Of je nou gaat voor een klassieke of strakke uitstraling, of juist een uitgebreide sierlijst. 

Wandverdeling

Wil je geen sierlijsten op het plafond? Het is ook een optie om te kiezen voor een wandverdeling. Vind je een ruimte saai of kil ogen? Dan kan een wandverdeling van sierlijsten echt zorgen voor verfrissing. Denk aan een mooie lambrisering met perklijsten. Aandacht voor dit vakwerk is ook hierin cruciaal, want het gaat om nauwkeurig werk! Uiteraard denken de adviseurs van Het Schippertje graag met je mee voor de mooiste ontwerpen.

Het Schippertje

Bij Het Schippertje hebben ze al ruim 40 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en monteren van gipsen (klassieke) ornamenten en sierlijsten. Ik vind hun assortiment erg indrukwekkend en uitgebreid, waardoor ze altijd maatwerk kunnen leveren. Heb je een bepaald idee voor ogen? Bundel jouw ideeën en werk het uit tot jouw idee en look! De adviseurs helpen jou ook graag met het uitzoeken van een ornament dat past bij jouw woning. 

Kortom: maatwerk tot in de puntjes is mogelijk! Het ambachtelijke werk is wat sterk naar voren komt en waar Het Schippertje écht onderscheidend in is. Daarnaast beschikken ze zelfs over een montage team! Wat wil je nog meer? Bekijk vooral even hun website

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

DIY Kersthangers

Deze blog gaat over het maken van je eigen kersthangers. Ik laat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *