Dé kleurtrends van 2019

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het voorjaar komt eraan en ik krijg helemaal zin om mijn interieur te gaan veranderen. Tijd voor nieuwe, frisse kleuren in huis! Ik hou er heel erg van om steeds weer een nieuw kleurtje op de muur te doen, maar wat zijn de kleurentrends van 2019? Je leest het in deze blog!

Natuurlijke kleuren

Je ziet steeds vaker natuurlijke materialen in huis zoals hout of linnen bijvoorbeeld. Daarnaast zijn planten in huis ook echt populair. Vooral de pannenkoekenplant, Yucca’s of een Monstera zie je veel voorbij komen. Om echt een natuurlijke sfeer te creëren in huis kun je ervoor kiezen om één wand in huis groen te verven. Dit in combinatie met mooie planten staat erg fris! Deze kleur brengt rust en ontspanning. Iets dat we allemaal wel kunnen gebruiken, toch?

Credits: Tia Borgsmidt

Kleuren combineren

In 2019 kunnen veel kleuren gecombineerd worden. Dit zorgt namelijk voor verrassende combinaties die je niet zo snel zou verwachten. Denk hierbij aan warme kleuren met koele tinten. Persoonlijk lijkt het mij echt tof om in mijn interieur ook gebruik te maken van verschillende materialen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een wollen kleed op een leren stoel te leggen. Deze combinatie vind ik erg mooi.

Mosterdgeel

Dit is een kleur die echt past bij het voorjaar. Mosterdgeel straalt vrolijkheid en energie uit. Verf een wand in je huis mosterdgeel en zet hier bijvoorbeeld een wit kastje voor en een aantal groene planten. Geel in combinatie met groen is namelijk dé perfecte combi.

Lichtinval

Hou rekening met het natuurlijke licht dat naar binnen schijnt. De kleuren op de muur kunnen donkerder ogen wanneer er weinig licht op schijnt. Geef daarom die wanden een iets lichtere kleur. Om te kijken of je de kleur mooi vindt kun je bijvoorbeeld eerst een kleurstaal verven. Dan weet je namelijk zeker of dit is wat je zoekt.

Ik heb al erg veel zin om mijn muren een ander kleurtje te geven. ​Welke kleur spreekt jou aan? Een tip om ​online goedkoop verf te kopen​ is VerfonlineXL. ​Liefs.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

The story behind your interior!

Een mooi doorleefde houten kast waar de laatste restjes originele verf nog...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *