Contrast in je interieur

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik hou van het toevoegen van contrast. En mix en match graag verschillende stijlen en materialen. Dat doe ik in mijn kleding, met accessoires en vooral ook in mijn interieur. Het werken met tegenpolen maken een interieur interessanter en geeft je nog meer mogelijkheden om er jouw persoonlijke voorkeuren in kwijt te kunnen. In deze blog geef ik tips over hoe je contrast toevoegt en je interieur nog spannender maakt.

Contrast in stijlen

Waarom kiezen voor een bepaalde stijl als er zoveel leuks te combineren valt? Wat dacht je bijvoorbeeld van moderne meubels in een klassiek interieur? Of de combinatie van pastelkleuren met stoer industrieel? Wanneer je kiest voor contrasterende stijlen, vallen beide extra op en kun je nog meer genieten van de dingen die jij bij elkaar hebt gebracht.

vtwonen
VTWonen 

roomed.nl
Roomed

Contrast in materialen

Ook in de combinatie van verschillende materialen kun je flink wat contrast – en dus spanning – toevoegen aan een interieur. Kijk en kies daarom goed voor welke basis je gaat en experimenteer. Zachte, warme stoffen combineren heel goed met hard, koele materialen als metaal. Hout is een warme tegenhanger van het kille beton. En natuurlijke materialen als wol, leer en vilt steken mooi af bij kunststof of andere bewerkte materialen.

contrast-patroon-1_gebouwvanhetjaar
Gebouw van het jaar

homedeco.nl
Homedeco

Contrast in oud en nieuw

Dat gedateerde eikenhouten kastje van je oma komt ineens helemaal tot zijn recht in jouw strakke interieur. Je verzameling kringloopvondsten staan nog leuker wanneer je ze groepeert op dat strakke dressoir. En je nieuw ingerichte woning krijgt toch net even meer pit met de spullen met een verhaal die je pas via Marktplaats hebt gescoord. De combinatie van oude met nieuwe spullen staan garant voor een spannende mix en fijn contrast.

inspiratie Loods5
Loods5 inspiratie

Contrast in kleur

En natuurlijk kun je heel eenvoudig contrast toevoegen door te variëren met kleur. En dan hoef je niet gelijk een muur knalrood te schilderen of een andere felle kleur toe te voegen. Sowieso hoef je niet gelijk met een verfroller aan de gang… want met de juiste accessoires in een bepaalde kleur kun je ook beslist een statement toevoegen aan je interieur. En tot slot een oude en bekende truc: zwart en wit zijn van nature fijne tegenpolen die zorgen voor een flinke portie contrast. Wat nog meer tot zijn recht komt als je je tot deze ‘kleuren’ weet te beperken.

Residence
Residence

contrastLiving5_label1114.nl
Label 1114

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Draag bij aan een duurzame toekomst met zonnepanelen in Apeldoorn

In de afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden als een manier...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *