Alles is mogelijk met rolgordijnen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Rolgordijnen zijn een van de meest veelzijdige raamdecoratie. Ze komen overal tot hun recht en voegen wat toe aan je interieur en huisstijl. Rolgordijnen zijn er in allerlei soorten, maten, variaties, kleuren en transparanties. Rolgordijnen zijn beschikbaar voor alle soorten ramen, draai- en kiepramen, normale ramen en dakramen voor op je zolderkamer. Op ilumio.nl staat een divers en ruim aanbod van alle soorten raamdecoratie, daar krijg je ook antwoord op al je vragen over rolgordijnen of andere raamdecoratie.

Drie verschillende transparanties

Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Hierdoor kun je in iedere ruimte de juiste raamdecoratie toevoegen. Verduisterende rolgordijnen komen het meeste voor in de slaapkamer. Deze laten namelijk helemaal geen licht door, hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en heb je geen last van felle zonnestralen die je slaapkamer inschijnen. Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen al het licht tegen, ook hebben ze een isolerende/warmte werende functie. Door de dikke stof en de stilstaande laag lucht die wordt gecreëerd tussen het raam en rolgordijn houdt een verduisterend rolgordijn de warmte in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Slaap je op zolder en heb je een dakraam? Ook dat is geen probleem, met een dakraam rolgordijn wordt je kamer volledig verduisterd en heb je een stuk minder last van een heette zolderkamer tijdens de zomers.

Heb je niet als doel om een ruimte volledig te verduisteren, dan kun je ook voor lichtdoorlatende rolgordijnen gaan. Deze rolgordijnen zijn perfect voor je privacy. Ze laten genoeg licht van buiten door, maar je kunt niet door deze rolgordijnen heen kijken. Vaak zie je lichtdoorlatende rolgordijnen bij woningen aan een drukke straat of waar mensen makkelijk naar binnen kunnen kijken. Met deze semi-transparante stof voorkom je dat voorbijgangers bij je naar binnen gluren en behoud je privacy.

Transparante rolgordijnen zijn de sfeermakers in huis, ze passen bij iedere huisstijl en voegen gezelligheid en een knusse sfeer aan je huisstijl toe. Transparante rolgordijnen zijn alleen niet ideaal voor je privacy, je kunt namelijk door deze stof heen kijken. Het voordeel hiervan is wel dat ze een ruimtelijk en open look geven. Vaak worden deze transparante rolgordijnen gebruikt als mensen een mooi uitzicht naar buiten hebben of lekker weg kunnen kijken in een diepe tuin. Wel filteren ze het felle zonlicht wat binnenkomt. Deze rolgordijnen zijn mooi te combineren met een verduisterend gordijn, zo kun je alsnog je kamer afsluiten van buiten.

Duo rolgordijnen

Alles blijft zich met de tijd ontwikkelen, ook rolgordijnen. Een variant van rolgordijnen die met de tijd steeds populairder wordt zijn duo rolgordijnen, zebra gordijnen/roljaloezieën hoe zo ook nog wel genoemd worden. Deze bestaan uit donkere en lichtere stofstroken die elkaar overlappen, hierdoor krijg je veel speling met je privacy en lichtinval. Duo rolgordijnen zijn tijdloos, gaan niet snel vervelen en hebben een chique uitstraling.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Nieuwbouw huis tips!

Wij zitten alweer bijna een jaar in ons huis. Ik vond het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *