Relaxen in je favoriete fauteuil

Inspiratie tijd: 3 minuten

Mist er nog iets in je huis? Vind je dat je nog een lege plek in je huis hebt bijvoorbeeld? Onlangs ben ik verhuisd en momenteel heb ik een ‘soort van’ fauteuil staan in de woonkamer. Maar echt tevreden erover ben ik niet. Het is namelijk niet echt een relax-fauteuil waar je heerlijk op kunt zitten met een goed boek. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe fauteuil, kwam ik een mooie tegen bij Home@Home. Ik deel ‘m graag met je! Wie weet is het ook iets voor jou. 😉

Fauteuil kiezen

Een fauteuil kiezen is zeker niet altijd gemakkelijk. Het moet namelijk mooi staan bij je bank en andere meubels. Uiteraard is het ook van belang dat het formaat goed in de ruimte staat. Dus het moet niet te lomp, maar ook zeker niet te klein, zijn. Voor mezelf heb ik een handige checklist opgesteld, zodat ik kon afvinken wat ik wil. Hieronder de punten waar ik op ga letten:

  • Vorm en grootte
  • Met of zonder leuningen
  • Kleur: opvallend of neutraal
  • Materiaal (in hoeverre moet het passen bij een bank bijvoorbeeld?)
  • Soort poten
  • Budget

Tijd voor inspiratie

Zoals ik al vertelde kwam ik een fauteuil tegen bij Home@Home. Bij Home@Home vind je veel verschillende zitmeubelen, maar deze fauteuil viel me direct op. Deze fauteuil is zeer toegankelijk voor diverse interieurstijlen: de Dinn fauteuil.

Dinn fauteuil

Deze mooie fauteuil heeft een strak, eenvoudig design. De stoel heeft open armleuningen, waardoor het veel ruimtelijker oogt. Datgene wat me zo aanspreekt is dat deze fauteuil een mooie uitstraling heeft en goed te combineren is met verschillende stijlen, zoals ik zojuist al zei. Dit komt juist door de eenvoud, de belijningen en de neutrale blauwe kleur. Deze diepblauwe kleur is tegenwoordig erg geliefd. Zo heb ik deze kleur op de muren, als lambrisering geverfd,  in onze woonkamer. Eigenlijk een perfecte match met deze fauteuil dus. Heb je geen blauw in huis? No problem. Ik weet zeker dat deze fauteuil met veel meer kleuren gecombineerd kan worden. Ook als je juist een vrij neutraal interieur hebt met rustige tinten.

Styling

Je kunt deze fauteuil ook erg leuk stylen, met bijvoorbeeld een leuk sierkussen of een zacht plaid. Het is maar net wat jij prettig vindt zitten (en er natuurlijk leuk uit vindt zien ;-)). Ik zou hier een leuk kussentje op leggen waar bijvoorbeeld een mooie tint blauw in verwerkt is of misschien een kussen met een grafisch patroon.

Materiaal

De Dinn is gemaakt van eikenhout. Goed om te weten: eikenhout is harder, duurzamer en is goed te verwerken en te bewerken. Hierdoor blijft de kwaliteit hoog!

Ik vind het een prachtige fauteuil. Wat vind jij van deze fauteuil? Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen met het vinden van de perfecte fauteuil. Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Home@Home. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Hoe maak je een babybed mooi op?

Het moment is gekomen: Vlinder slaapt in haar eigen ledikant! En, ze...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *