Verhuizing deel 9: eetkamerstoelen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vorige week was het eindelijk zo ver: onze eetkamerstoelen waren binnen! Yay! We gingen snel naar Vivaldi in Zevenaar om daar onze eetkamerstoelen van Henders & Hazel op te halen. En, het resultaat is super. Het staat echt zó mooi bij ons interieur. Uiteraard laat ik de stoelen graag aan je zien! 🙂

Elza eetkamerstoelen

De eetkamerstoelen zijn van Henders & Hazel en het zijn de Elza eetkamerstoelen. De stoelen zijn bekleed met de stof Calabria en zijn in vier kleuren verkrijgbaar, namelijk cognac, patrol, charcoal en antraciet. Wij hebben gekozen voor vier stoelen in antraciet en twee in cognac. In onze woonkamer staat ook een cognac bank en omdat we een open woonkamer/keuken hebben, ontstaat hierdoor een mooi geheel. Zo komt de cognac kleur op een andere plek ook weer terug.

De stoel heeft een zwart metalen onderstel en je kunt ook ervoor kiezen om de stoel te voorzien van een armleuning. Wij hebben dit niet gedaan. Het onderstel van onze stoelen is een kruispoot. Het geeft een speels effect! Onze kitten Gin vindt het ook heel erg leuk, want hij kan tussen de poten heerlijk springen en spelen. 😉

Waar let je op bij eetkamerstoelen?

Ik snap maar al te goed dat het niet gemakkelijk is om eetkamerstoelen te kiezen. Er is ook zoveel keuze! We wisten in ieder geval dat we een stevige, stoere stoel wilden. Op deze manier kun je er ook écht lekker op zitten. Borrelen na het eten? Een spel doen met vrienden aan tafel? Op onze eetkamerstoelen kan dat zeker! Om je een beetje op weg te helpen, geef ik je graag een checklist waar je op kunt letten bij het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen:

  • Prijs: wat is jouw budget?
  • Materiaal: welke uitstraling wil je? En welke materialen heb je hiervoor nodig?
  • Hoeveel stoelen: hoeveel ruimte heb je? Wil je bijvoorbeeld vier of zes stoelen?
  • Afwisseling: wil je allemaal dezelfde stoelen of kies je liever verschillende?
  • Onderstel: verschillende stoelpoten of allemaal dezelfde?
  • Eettafel: passen de eetkamerstoelen bij je eettafel?
  • Wel of geen armleuning?

Ik hoop dat dit je in ieder geval een beetje op weg helpt. 🙂

Mijn eetkamerstoelen…

En, al nieuwsgierig geworden? Haha. Tijd om mijn eetkamerstoelen aan jullie te showen!

Zoals je ziet passen de stoelen perfect bij mijn eettafel. De eettafel heeft een betonnen blad en hierdoor ontstaat er een mooi geheel!


Momenteel hebben we de cognac stoelen in het midden, maar deze zouden we ook nog kunnen verschuiven. Het is maar net wat je op dat moment wilt!

Op de achterkant van de stoel zit een handvat. Dit geeft een speels effect! Ook erg handig trouwens, want zo kun je de stoel gemakkelijk naar achteren schuiven. En, ohja, de stoel krast niet op de vloer! Zo fijn. We hebben namelijk een lichte vloer, maar er gebeurt helemaal niets.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe eetkamerstoelen? Ik ben er helemaal weg van! Meer weten over deze stoelen? Neem dan een kijkje bij Henders & Hazel.

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Abstracte kunst waarmee je kunt afwisselen

Ik hoor vaak van mensen dat ze graag kunst in huis willen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *