Wat houdt luxe wonen in?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Soms hoor je termen voorbij komen waardoor je gelijk nieuwsgierig wordt. Dat had ik met ‘luxe wonen’. Wat houdt dat precies in? En, waar moet je opletten? Is het een bepaalde stijl of is de keuze voor een bepaalde kleur bijvoorbeeld heel erg bepalend? Ik vertel je er meer over!

Luxe wonen

Voor de term ‘luxe wonen’ kun je aan veel verschillende aspecten denken. Een chique uitstraling, unieke materialen en een prachtige combinatie van allerlei kleuren. Het is stijlvol op elk gebied. Misschien wil je wel een luxe hotelgevoel thuis creëren! Ik heb een aantal punten waar je dan op moet letten. Ik vertel je er meer over aan de hand van verschillende gebieden in een interieur.

Woonaccessoires

Woonaccessoires laten je stijl op een goede manier zien. Denk bijvoorbeeld aan veel kussens op je bed of op de bank. Vooral als je een groot bed of een grote bank hebt dan zal dit een chique uitstraling hebben. Denk aan de luxe hotelkamers! Voor de slaapkamer is het een aanrader te kiezen voor een boxspring. Deze is erg geliefd voor een luxe uitstraling. Een boxspring is namelijk vaak een stuk hoger dan een regulier bed en heeft dus een hogere instap. Dat in combinatie met het strakke ontwerp, zorgt voor deze luxe touch.

Kleuren

De kleuren voor een luxe interieur zijn onder andere metallic en paars, maar ook basiskleuren zoals zwart, wit en grijs. Deze kleuren kun je namelijk goed combineren met een warme tint. Hierdoor creëer je veel sfeer en een luxe gevoel. 😉

4 zits arm links

Materialen

Voor de materialen kun je denken aan robuust hout (voor bijvoorbeeld een eyecatcher) en strak hout voor de algemene meubels, zoals een dressoir, tv-meubel, salontafel en dergelijke. Veel mensen kiezen ook voor hoogglans, voor een ultieme luxe uitstraling. Daarnaast zien we koper of messing ook vaak voorbij komen voor een mooie uitstraling.

Misschien ben je nu wel nieuwsgierig naar welke meubels er zijn die bij een luxe uitstraling passen? Ik laat het je zien!

Verlichting: Alezio

Verlichting mag natuurlijk niet ontbreken. Deze hanglamp, de Alezio, past goed bij een luxe interieur. De zwarte kleur in combinatie met de opvallende vormen maakt dat de lamp een chique uitstraling heeft.

hanglamp ovaal met 1 lichtpunt

Banken

Banken zijn erg belangrijk voor de uitstraling in een woonkamer. Heb je een grote woonkamer? Dan komt een grote hoekbank ook tot z’n recht. Je kunt voor verschillende soorten banken kiezen die passen bij een luxe interieur. Bijvoorbeeld een zwarte leren bank of juist een stoffen bank in een warme kleur. De G is een goed voorbeeld hiervan. Er is een zwarte 3zits GS en een bruine hoekbank GS.

Hieronder laat ik je zien dat beide banken een luxe uitstraling hebben, terwijl het toch twee totaal verschillende banken zijn!

3 zits

4 zits arm links

Ik ben benieuwd of je een beter beeld hebt van de luxe interieurstijl en wat deze stijl kenmerkt. Wat vind jij van een luxe interieur? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Tips & tricks voor het stylen van je tuin

Jouw tuin stylen? Dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. Het gaat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *