Trending: ronde vormen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een paar weken geleden vertelde ik al over ronde vormen, namelijk over ronde eettafels en nu wil ik weer iets delen over ronde vormen in het interieur! Ik kwam namelijk mooie inspiratie tegen. 🙂 Je ziet het tegenwoordig overal voorbij komen: eettafels, salontafels, spiegels, woonaccessoires, lampen, vloerkleden… en zo kan ik nog wel even doorgaan! Kortom: tijd voor nieuwe inspiratie met ronde vormen.

Ronde vormen

In 2016 en 2017 zien we steeds vaker dat ronde vormen worden gebruikt in het interieur. Voorheen dacht men juist dat rechte vormen met elkaar gecombineerd moesten worden, maar dat hoeft echt niet per se zo te zijn! Toen de ronde vormen voor het eerst werden ontworpen, vond men het nogal lastig te combineren. Dit vind ik juist helemaal niet! Door de ronde vorm breek je als het ware een bepaald patroon door van stramienen, rechte lijnen en hoeken. Het is tijd voor iets anders! Ronde vormen geven dus een speels effect, maar het geeft ook meer zicht in je huis. Een voorbeeld: ronde salontafels zorgen ervoor dat de woonkamer veel ruimtelijker oogt.

Wat ik ook een aanrader vind, is om rechte en ronde vormen met elkaar te combineren! Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld mooie, ronde hanglampen gecombineerd met een rechthoekige tafel.  

rondelampgoossens

Salontafels

Net gaf ik je het voorbeeld van de salontafel. Onderstaande salontafels kwam ik tegen bij Goossens wonen & slapen. Beide salontafels vind ik erg mooi! Zelf hou ik erg van robuuste materialen en dat zie je ook terug in deze salontafels.

bijzettafel2goossens

bijzettafel1goossens

Het is ook super leuk om te kiezen voor meerdere ronde salontafels!

salontafelgoossens

Andere meubels en accessoires…

Het geldt uiteraard niet alleen voor salontafels: ronde vormen zie je overal in terug!

Een ronde eettafel is ook één van mijn favorieten. Het zit ook zo gezellig. Helemaal met de feestdagen in het vooruitzicht… 😉

goossens-eettafel

Durven én doen!

Probeer ook eens verschillende ronde meubels met elkaar te combineren! Durven en doen! Ik denk namelijk dat je zeker verrast zult zijn door het leuke effect. Een mooie ronde spiegel in de gang met daarnaast een vierkant schilderij, een rond vloerkleed bij jouw hoekbank en ga zo maar door: mixen en matchen!

mixandmatchgoossens

Gebruik jij de ronde vorm al in jouw huis? En, op welke manier? Ik ben benieuwd naar jouw inspiratie! Liefs, Mariëlle.

Dit is gesponsord bericht.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Baby op komst: what to do?!

Niets lijkt me leuker dan het krijgen van een kind. Zo bijzonder!...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *