Zwart, wit, hout … én een kat

Inspiratie tijd: 3 minuten

Gevraagd worden als gastblogger bij Furnlovers. Hoe leuk is dat? Dit wordt mijn eerste blog. Ik heb er zin in! Laat ik mij eerst maar even voorstellen: Ik ben Anneke, getrouwd met Wessel en samen hebben we een zoon, Daniël en een dochter, Robin. We wonen sinds 5 jaar op een prachtige landelijke plek in Friesland. Maar wel in een heel oud huis. En heel klein. Inmiddels hebben we een stuk bijgebouwd, maar dat is nog niet in gebruik. Dat duurt nog even. Ik kan niet wachten tot het zover is… eindelijk meer ruimte! Naast mijn passie voor interieur heb ik er nog één: huisdieren. We hebben een hond en twee katten. Honden en katten, of beter gezegd katten en interieur gaan natuurlijk niet samen. Of toch wel?

Onze hond en de ene kat houd ik nog wel buiten de foto’s, ze gaan gemakkelijk aan de kant wanneer ik weer bezig ben met interieurfoto’s. Maar de andere kat is zó nieuwsgierig, die moet ik dan echt in een aparte ruimte zetten. Maar dat zint meneer niet, hij krabt net zolang aan de deur, tot je bij wijze van spreken de verf er af hoort vallen. En dus mag meneer weer in de kamer. En dan gaat hij middenin de scene zitten die ik wil fotograferen. Ik moet toegeven, dat levert soms best leuke plaatjes op. Die laat ik af en toe ook zien. Maar met mate hoor. Het gaat hier tenslotte over interieur, nietwaar?

1. P1210636a

Zoals je op de foto’s kunt zien, houd ik van veel wit in huis. Samen met zwart en hout vind ik dat een mooie combi. Soms doe ik er wat koperkleur bij, en wat bruin- en grijstinten.

2. P1210639a

Verder houd ik van natuurlijke materialen, brocante, skandinavische stijl, industrieel en stoer. Door het contrast van hard en zacht, licht en donker, mat en glanzend, brocante en stoer kun je de mooiste combinaties creëren. Juist door het beperkte kleurgebruik kan er heel veel en blijft het toch een rustig geheel.

4. P1210649a

Shoppen doe ik graag bij de kringloop. Soms is hetgeen dat ik gekocht heb mooi genoeg van zichzelf en volstaat een poetsbeurt. Maar meestal neem ik het meteen onder handen en maak er dan iets eigens van. En zo creëer ik mijn eigen sfeer.

5. P1210053

Ik durf veel en ben niet bang om verkeerde keuze’s te maken (op interieurgebied dan hè). Het is maar materiaal en het kan zo weer anders. Dan heb ik het natuurlijk niet over de wat duurdere aankopen. Daar denk ik eerst wel goed over na. En wanneer ik iets heel graag wil en het echt heel mooi vind, durf ik dat best aan te schaffen. Ik ben er achter gekomen dat het bij mij dan ook járen meegaat.

3. P1210645a

Hier laat ik het bij voor nu. Ik hoop dat je van de plaatjes zult genieten. Tot de volgende keer! Liefs, Anneke (@annekeathome)

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Frame it!

Ben jij die kale, witte muur ook wel eens zat? En vind...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *