Wild plukgeluk

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kun jij ook wegdromen bij een mooie bos bloemen? Ik wel! Een paar weken geleden ontving ik mijn eerste bloomon bos. De imperfectie was perfect. Een waanzinnig boeket: verfijnd, grillig en ongetemd. Het leken bijna de bloemen die ik onderweg, tijdens het hardlopen, langs de berm had gezien…

bloemen banner-01

Onkruid

Bij onkruid denken we vaak aan brandnetels en paardenbloemen. Ik ook. Was de berm met prachtige gekleurde bloemen die ik zag dan ook onkruid? Het boekje over wilde planten van Reader’s digest van opa bood uitkomst. Wat veel verschillende soorten! En de één nog mooier dan de ander.
Toen de bos bloemen van bloomon uitgebloeid was, sprongen mijn dochter en ik op de fiets. De berm was een bloemenzee aan kleuren; rode, oranje, blauwe, gele en witte bloemen stonden daar onkruid te zijn. Nu moesten we een boeket samenstellen. De lupine, de klaproos, Gewoon duizendblad, Gewoon biggekruid of misschien toch een zevenblad… ? We besloten om van alle kleuren wat te plukken. En zoveel mogelijk met wortels. Een klaproos met wortels en nieuwe knopjes kun je makkelijk een paar dagen in de vaas laten pronken. Doe je dit niet, dan heb je er nog geen uur plezier van.

20160618_160742

20160618_161013

20160618_112734

Schikken & stijlen

Hoe leuk het ook was om samen met mijn dochter alle bloemetjes op te zoeken in het boekje, mijn handen jeukten om te stijlen. Eigenlijk maakt het me niet uit hoe een bloemetje heet, als het maar mooi bij elkaar past. En de juiste plek in huis krijgt. We maakten twee boeketten. Eén gemixt boeket en een bos met alleen klaprozen. In een glazen vaas zie je de wortels, wat een extra leuke dimensie geeft op tafel. Daar kozen wij ook voor. Je kunt natuurlijk op vele andere manieren je bloemen presenteren. Wat te denken van een heleboel verschillende vaasjes, je vaas (of meerdere) ophangen in een geknoopte macramé houder of de bloemen in een oude theekan stoppen.

20160618_111459

20160618_115556

IMG_20160613_102703

IMG_20160614_105207

Meer bloemen

Wilde bloemen, snijbloemen of kringloopbloemen; ik word er vrolijk van! De bloemenprint is tijdloos. Zo duikel ik behoorlijk wat items uit de kringloopwinkel op, met een bloemmotief. Soms bewerk ik de vondsten, door ze te (deels) te verven en op elkaar te plakken. Door verschillende materialen en bloemenprints bij elkaar te zetten, creëer je al gauw een mooi stilleven. Of maak eens een mooie foto van een bos bloemen. De bewerkte of onbewerkte foto kun je uitprinten en toevoegen aan jouw eigen stilleven hoekje in huis. Om je te inspireren heb ik een foto van mijn eigen geplukte bloemen gemaakt en bewerkt. De bloemenprint is als (free) printable te downloaden, zodat je direct ‘verse bloemen’ in huis hebt!

20160620_112122

bewerkte bloemen-01

Pluk je eigen geluk,

Lidia

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Slaaptips voor jouw zoon of dochter

Zit jij momenteel in een lastige tijd als het gaat om nachtrust?...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *