Voorstellen: Jolien de Jonge

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik zal mij eerst netjes voorstellen. Mijn naam is Jolien de Jonge, geboren in het jaar 1986, jaja zelfs die is ondertussen al 30 winters jong ;-). Ik ben getrouwd met de liefste en samen hebben we twee kinderen, Niek en Lynn.

Mijn passie voor interieur is al jong begonnen. Ik weet dat ik vroeger met mijn moeder en zusjes bij de tandarts in de wachtkamer zat en daar de plantjes en andere decoratie een “nieuw” plekje ging geven in de wachtkamer. Helaas heb ik er nooit bij stil gestaan echt iets met interieur te gaan doen. En dan bedoel ik qua opleiding.

image3-1

Ruim twee jaar geleden hebben wij ons eerste koophuisje verkocht en een nieuw huis gekocht. We wonen in een jaren 90 woning dus we hoefden het alleen maar “op te knappen” en te “restylen”. Omdat ik aan ons vorige huisje gehecht was wilde ik in onze nieuwe woning direct dat echte thuis gevoel creëren. Ik had witte muren maar dacht, dat is steriel ik wil warmte. Zo gezegd zo gedaan, in mei zouden wij de sleutel krijgen dus maanden van te voren was Jolien al in allerlei interieurwinkels en verfwinkels te vinden om ideetjes op te doen, want het nieuwe huis had veel meer “muur”. Hoe krijg je dat warme gevoel? Uiteindelijk geslaagd en gekozen voor de kleur grijs/bruin. Als je bruin er voor hield leek het grijs, en als je iets grijs’ ervoor hield leek het bruin. Met onze witte buffetkast, witte eetkamerstoelen en witte eettafel etc ontstond er een warme landelijke sfeer.

image1-6

Een jaar nadat wij verhuisd waren en helemaal gesetteld waren ontdekte ik Instagram en toen kwam ik erachter dat dit mijn “guilty pleasure” is. Jeetje wat is dat genieten, scrollen, scrollen en nog een scrollen door al die mooie foto’s en feeds. Inspiratie opdoen en zelf thuis aan de gang. Maar manlief begon dat minder leuk te vinden. Ik weet nog toen ik van landelijk naar wat strakker overging, het begon allemaal met een paperbag van €12,00. Ik was heel trots en had hem in de vensterbank staan. Bekenden verklaarden mij voor gek: Jolien, je gaat toch geen € 12,00 uitgeven aan een papieren tas? Yep, Jolien wel. En zo geschiedde. Het werd langzaam aan wat meer strakker in mijn huis en bedacht mij dat met wit het ook heel warm kan zijn. Na maaaaanden, serieus maaaaanden zeuren ging manlief dan eindelijk akkoord, de muren mogen wit. (hij vond het namelijk onzin om binnen 2 jaar de muren te gaan sausen) Hij had wel gelijk, maar ik had het in mijn hoofd en wilde het zo graag wit. Hij zei wel: als je het zo graag wil, prima…. maar dan moet je het wel zelf doen (lees: manlief was zelf druk bezig met de badkamer renovatie dus had wel wat anders aan zijn hoofd). Dus ik naar de verfzaak, alles kopen, afplakken, zeil over de vloer en schilderen maar. En jeetje, wat ben ik nu blij dat het WIT is. Het straalt zoooooveel meer rust uit. In mijn hoofd ben ik een chaoot, dus alles om mij heen moet rust uitstralen. Herkenbaar?

image2-2

Tip: Als je ook graag een rustige sfeer wilt creëren in je woonkamer zorg er dan voor dat de basis elementen zoals tv-meubel, kasten en dressoir van dezelfde kleur zijn. Door accessoires toe te voegen in naturel tinten zoals wit, zwart en hout krijg je die natuurlijke uitstraling.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: marmeren badkamer

De marmertrend: iets waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen! Daarom...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *