Van schuurtje tot badkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Toen we hier kwamen wonen in 2010, stond er naast het huis een klein en oud schuurtje.

“Dat gaat er straks als eerste af”, riep mijn man. Maar je raadt het al; Ik zag er weer wat moois in. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk hebben we besloten om het bijna in zijn geheel, af te breken. Om het vervolgens weer in het nieuw op te bouwen. Het ‘schuurtje’ is nu verbonden aan het huis. Er komt naast de entree, een slaapkamer en een badkamer in. En die badkamer is nu zo goed als af, en wil ik graag aan jullie laten zien.

 

1. P1220770a

 

2. P1220701a

 

De stalramen in de voorgevel zijn allemaal nieuw. Het kleine ronde raampje, in de rood gemetselde muur, komt uit het oude huis van mijn pake en beppe. De materialen hebben we gaandeweg verzameld. De vloertegeltjes en het bad kochten we op Marktplaats.

2a. P1220775a

 

3. P1220726a

 

De zwarte hoogglans wandtegels van 15 x 15 achter het bad, zijn van Mosa. Deze bestelden we bij een plaatselijk tegel- en badkamerwinkel.

4. P1220727a

 

Ook het zwarte biedermeier kastje komt van Marktplaats, ik verfde het matzwart.

10. P1220764a

 

De hardstenen waskom en eenvoudige kraan komen van Karwei.

9. P1220733a

 

Het vensterbankje boven de wastafel is een stuk afval steigerhout van de bouw. Gratis dus en precies wat ik zocht! Het andere stuk doet nu dienst als badplank. Mooi hoeft niet duur te zijn.

7. P1220748a

 

Een deur van antieke bedsteedeurtjes 

De deur van de badkamer is gemaakt van twee antieke bedsteedeurtjes. Er is een plankje op geschroefd, en die heb ik in dezelfde kleur meegeverfd. De draadhaakjes zijn bewust verschillend: roestkleur en koperkleur.

Verlichting

Omdat we geen lamp konden ophangen, koos ik voor twee robuuste spots. Een mooie, stoere tegenhanger van alle landelijkheid die de badkamer uitstraalt.

De mooie, dubbele, rieten wasmand, vond ik bij een webwinkel. Ik vind hem prachtig.

6. P1220720a

 

Spiegel

De spiegel maakten we zelf, wie mij volgt op Instagram, heeft hem al voorbij zien komen 😉 Het is de bedoeling dat er een ronde spiegel met led verlichting komt te hangen, de bedrading is al aangelegd. Eerst weer even sparen.. Ook zoek ik nog een kleed of mat voor de vloer. Maar dat komt nog wel, soms moet je niet alles in één keer kopen. Liever geen kleed dan een verkeerde.

En tot slot nog de trap, die stond hier al in het schuurtje en krijgt nu weer een plek in de badkamer, als handdoekrek. En zo kan ik makkelijk bij het bovenraampje om het schoon te maken.

 

5. P1220744a

Al met al, het was een heel karwei, maar we genieten er enorm van, nu het af is.

Liefs, Anneke

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De nieuwe Autumn/Winter collectie van Rivièra Maison!

Yesss, de nieuwe collectie van Rivièra Maison staat online… hebben jullie het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *