Trends: to follow or not to follow

Inspiratie tijd: 3 minuten

“Na een drukke februari maand, eindelijk weer tijd om een stukje te schrijven. Trends, to follow or not to follow. Hoe in hemelsnaam kun je die woontrends allemaal bijhouden? Sterker nog… Hoe ga je dat in hemelsnaam bekostigen? Hahaha!” Sandra vertelt je er meer over in haar nieuwste blog! 

Wat ben ik blij met de Botanical style of ook wel Urban Jungle trend. In 2015 was ie al een absolute must en in 2016 mag ie ook zeker niet ontbreken in je interieur. Erg portemonnee-vriendelijk en voor de creabea’s onder ons leef je uit!

Foto 1
(Mundadaa)

Botanical Style // Urban Jungle
De natuur in huis halen met natuurlijke producten en materialen.

  • Natuurtinten als; groen, blauw of bruin. In combinatie met zwart, wit en – eveneens heel trendy!- poeder- en huidskleuren geeft dit echt een prachtig geheel.
  • Materialen als hout, riet, kurk of jute.
  • Metalen als goud, koper of zilver.
  • Robuuste of terracotta potten in macramé-hangers of plantenstandaards. Blad wat wordt opgehangen in lijsten of wordt gelegd in een lieflijk, messing of gouden hip glasboxje.

Wat bij deze trend zeker niet mag ontbreken zijn de handwerken, macramé hangers, gebreide plaids of gevlochten kleden.

foto 2
(
Stijlvolstyling)

image1 (14)
(
MyDeerArtshop)

foto 3
(Dailytonic)

Duik bij je ouders (of misschien wel jezelf) op zolder of ga naar de kringloop en kijk of er nog wat van deze woonstijl te vinden is. Want in de jaren 70 was dit ook echt een trend! Macrameeën – sowieso alle handwerk – was hotter dan hot en de Rohé stoeltjes, of zelfs setjes had bijna ieder stel wel in huis.

Mocht je nou toch liever deze stijl in een iets nieuwer jasje willen, dan kun je dit natuurlijk ook in de winkels of online kopen.

Ikea heeft de Sinnerlig-lijn (ik ben fan!), oa. Eyoba, Myhomeshopping.nl en Gewoonknus.nl hebben online een ruim aanbod om deze trend compleet te maken.

Sinnerlig
Sinnerlg (Ikea)

Met het voorjaar voor de deur is dit een fijne woontrend om eventueel ook door te voeren naar buiten.

Heb je een veranda of overkapping? Maak het daar extra gezellig om de lange zomeravonden door te brengen. Maak je huis en tuin een geheel.

image2
(
Bintihome)

Hopelijk heb ik je genoeg inspiratie gegeven om aan de slag te gaan.

Geniet.

Liefs,
Sandra

Tot de volgende keer.

Comments

comments

More from Sandra Witjes

Even voorstellen: gastblogger Sandra!

Regelmatig plaatsen gastbloggers een blog op het gebied van interieur. Dit kan gaan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *