Trend alert: wereldkaarten

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je ziet het steeds vaker in interieurs: wereldkaarten. Ik hoor je al denken, wereldkaarten? Spontane flashbacks naar het aardrijkskunde klaslokaal, nee bedankt. Maar een wereldkaart doet mij juist denken aan reizen, en dat is iets waar ik vrolijk van word. Wereldkaarten zijn erg veelzijdig. Je kunt een wereldkaart helemaal aan je eigen interieur aanpassen, of juist je interieur op de wereldkaart aanpassen. Ga voor de klassieke wereldkaart, een wereldkaart van hout, aluminium of in een bepaalde kleur. De mogelijkheden zijn echt oneindig! Hieronder laat ik je zien hoe je de wereldkaart met je interieur combineert.

Kies de ruimte
Bepaal eerst waar je de wereldkaart wilt hebben. Eigenlijk staat het leuk in alle ruimtes, in de woonkamer, de slaapkamer, de keuken of zelfs op de gang. Wanneer je weet in welke ruimte je de wereldkaart wilt hebben kun je over het ontwerp gaan nadenken. Heeft je interieur al een bepaalde stijl? Pas de wereldkaart dan hierop aan. Heb je een klassiek interieur met een vintage touch? Ga dan ook voor een wereldkaart met een vintage uitstraling. Heeft je interieur nog geen duidelijke stijl? Dan kun je de wereldkaart helemaal aan je eigen voorkeuren aanpassen. Door je interieur dan op op de wereldkaart aan te passen met bijvoorbeeld accessoires creëer je één geheel.

Kies de wereldkaart
Nu je hebt bepaald waar de wereldkaart moet komen hangen, kun je het concreter in gaan vullen. Zoek een wereldkaart in jouw stijl om je interieur helemaal af te maken. Ga voor een moderne uitstraling, of juist vintage. Ook kun je de wereldkaart persoonlijk maken door er bijvoorbeeld foto’s aan toe te voegen van plaatsen waar je bent geweest, of door de plaatsen te markeren met pinnetjes. Zo heb je een super persoonlijke decoratie. Het monteren hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Zo heb je muurstickers die makkelijk aan te brengen zijn, of een prikbord of schilderij dat binnen een paar minuten te monteren is.

Omdat foto’s meer laten zien dan woorden, heb ik lekker veel inspiratie voor je verzameld over hoe jij je wereldkaart in je interieur kunt verwerken. Dit zijn mijn favorieten:

b5b1b2802da7d1522431cebd5b4203d8

 

5d2f746d45dec9d23066a6ffe10d45c4

 

1901_1000x670

 

0688e963f2f59db2f9639b921e93527f

Waar te koop?
Omdat de wereldkaarten zo populair zijn, kun je ze op veel plaatsen kopen of bestellen. Zo is er altijd wel een wereldkaart te vinden die bij je interieur en je smaak past. Bol.com heeft een uitgebreide collectie met verschillende soorten wereldkaarten in verschillende prijsklassen. Ook bij Xenos en Fonq.nl hebben ze een collectie wereldkaarten. Het prikbord hierboven is bijvoorbeeld te koop bij Bol.com voor €43,78.

Wat vind jij van wereldkaarten? Ik ben nieuwsgierig!

Click on the picture for the source. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Kerst decoratie musthaves!

Bijna iedereen heeft de kerstversiering nu wel hangen denk ik! Maar wat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *