The story behind your interior!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een mooi doorleefde houten kast waar de laatste restjes originele verf nog op zitten, een oud wandtegeltje met een bijzondere spreuk of die stoel die je via marktplaats van een super lief oud vrouwtje hebt gekocht. Dit zijn allemaal pullen met een verhaal, een geschiedenis en een bepaald gevoel.. En dat is precies wat vintage voor mij is!

Ik ben echt gek op spullen of een interieur met een verhaal, ik wil altijd weten hoe oud iets is, het liefst ook nog van wie het geweest is en waar het vandaan komt. Daarom houd ik ervan om lekker rond te snuffelen bij tweedehands winkeltjes en marktjes. Ik ben altijd opzoek naar een unieke vondst en waar kan dat beter dan op rommelmarkjes, marktplaats of in Frankrijk?

Ik ben een paar weken terug nog naar een vintage market, ofwel “Brocante Market” zoals de Fransen het noemen, in Amiens geweest. We zijn op zaterdagochtend vertrokken en ongeveer 5 uur later stonden we in hartje Amiens. Zondagochtend ging onze wekker vroeg, om 04.45 zodat we rond 05.30 op de markt konden zijn. We hebben heel de dag rond geslenterd op zoek naar verborgen pareltjes. Stiekem had ik al in mijn hoofd een lijstje gemaakt met spullen die ik graag zou willen scoren, zoals een oude kauwgomballen automaat, een leuk wandrekje voor magazines, een oude spiegel en wat oude flessen. Ik heb niet alles kunnen vinden, maar hee hallo; ik was wel in Viva la France! We hebben daarom ook heerlijk de tijd genomen om te genieten, een café met macarons te scoren en uiteraard ook nog een crêpe met crème fouettée. Heerlijk! Om 4 a 5 uur in de middag konden we niet meer en was het tijd om (met een volle auto) weer huiswaarts te gaan.

Om jullie een beetje het Amiens gevoel te geven, hieronder wat foto’s:

Wijnvazen amiens

Lampen amiens

Letters amiens

Ongeveer een jaar geleden vertelde iemand mij over deze leuke brocante marktjes in Frankrijk en België, ik ben dat toen direct gaan Googelen en ontdekte na veel zoekwerk dat er nog meer marktjes zijn gedurende het zomerseizoen. Het lastige is dat de sites vaak in het Frans zijn en ze niet erg eenduidig zijn. Daarom heb ik een aantal leuke marktjes voor jullie op een rij gezet, zowel in binnen als buitenland.

  • Zaterdag en zondag 3, 4 september, Lille, net over de Belgische grens met Frankrijk.
  • Zondag 2 oktober, Amiens, Frankrijk.
  • Zaterdag 4 juni, Brussel, Sint-Joost-ten-Node, België.
  • 28 & 29 mei IJ-hallen, Amsterdam, blijft altijd leuk om rond te snuffelen.
  • 18 en 19 juni IJ-hallen, Amsterdam
  • Zondag 3 juli, zondag 7 augustus en de laatste is 25 september, Zandfeesten in Brugge, België.
  • Zondag 5 juni, Zwolle; Snuffelmarkt IJsselhallen & rommelmarkt in de Nieuwe Bierton.
  • P.S. check de site meukisleuk.nl voor meer vintage markten en adresjes in Nederland.

Ik ben super benieuwd geworden naar wat jou meest toffe vintage vondst ever is? Of ken je een leuke markt die ik gemist heb? Let me know 🙂

Flessen, gewei amiens

All pictures are from: Atelier Rue Verte

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wat voor soort kunstgras past in uw tuin?

Het lekkere weer staat voor de deur en we mogen al vaak...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *