Stoere meisjeskamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kleine meisjes worden groot. Of in dit geval vier. En als je vier jaar wordt en naar school gaat, hoort daar toch eigenlijk wel een andere kamer bij. Niet eens omdat onze kleuter to be dat nu zelf zo had bedacht. Wij vonden het samen vooral leuk om haar voor haar vierde verjaardag te verrassen. Want die baby kamer kon natuurlijk echt niet meer. En dus gingen we flink aan de slag!

marciaplus5
Marciaplus5

Moodboard
Voor alle grote veranderingen in huis, maak ik altijd eerst een moodboard. Deed ik dat eerder met verzamelde plaatjes uit tijdschriften, nu vind ik Pinterest echt een uitkomst. Weet ik normaal gesproken best wat ik wil, voor deze kamer van ons meisje heb ik echt zitten wikken en wegen. Was een prairie kamer met tipi niet leuk? Of moest het toch een sprookjes kamer worden met een bos-thema. Of wat stoerder met zwart en wit? Als je meisje echt een meisje-meisje is, ontkom je er niet aan om je wat meer op haar smaak te richten. Ok, zuurstok roze ging me te ver, maar een beetje roze mocht het wel zijn.

Mothers_finest
Mothersfinest

Speelhuisje
Eén van de elementen waar we het al wel snel samen over eens waren, was het speelhuisje. Deze moest er komen! Gelukkig heb ik een handige man in huis. En dan één van het soort dat niet klakkeloos een bouwmarktbeschrijving nabouwt, maar zich echt verdiept in de constructie. Want er moet wel op een veilige manier flink mee gespeeld kunnen worden. Met wat voorbeelden van Pinterest ter inspiratie, bouwde en schroefde hij een geweldig speelhuisje in elkaar. Die ik vervolgens verfde in een antracietgrijze kleur.

theposterclubkids
Theposterclubkids

trovato su pinsta.me
Trovato su pinsta 

Kleurenschema
Geïnspireerd op mijn moodboard via Pinterest was ik inmiddels wel uit het kleurenschema. Roze mocht er wel zijn, maar dan wel gecombineerd met veel wit, het nodige grijs en een klein beetje zwart. Lief, maar toch stoer! Voor de definitieve kleuren waren bepaald, heb ik meerdere kleurstalen uit de bouwmarkt verzameld en op de muren geplakt. Zo konden we aan de hand van de lichtval goed zien welke kleur waar moest komen.

DIY
Met een aantal goede elementen als basis, hoefden we niet een heel nieuw interieur aan te schaffen. Zo verbouwden we een wandkast tot kledingkast en voegden er een roede en stoere leren handgrepen aan toe. Eén van de lage ladekasten bleef, de andere is zonder lade en met twee krukjes omgebouwd tot tafeltje. In de kapstokboom kregen pompons en knuffels hun plek. En op de wandplank staan nu natuurlijk allang geen babybenodigdheden meer, maar huisjes, diertjes en een lijst met print. De quote-shelf aan de wand is zelf gemaakt (wat moeilijker was dan het leek!). En de wanden kregen hun stoere stippen dankzij twee sets muurstickers.


Stoerinhuis


Stoerinhuis

Stoerinhuis5
Stoerinhuis

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Lifestyle Home Collection bij Eyoba

Het is weer tijd voor een nieuwe blog! In deze blog laat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *