Perfect of imperfect…

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het meest blij ben ik wanneer ons huis lekker opgeruimd is, niet vol ligt met schooltassen, voetbaltassen, schoenen, jassen, boeken die onder de kussens van de keukenstoelen worden geschoven  etc. etc. Helaas is dat bij ons thuis een zeldzaam fenomeen.. Met drie jongens in huis, en een hond, die gelukkig niet haart, maar wel kilo’s zand mee naar binnen neemt, is het onmogelijk om een altijd opgeruimd huis te hebben. Al doet Instagram misschien iets anders vermoeden. Niets is wat het lijkt. 🙂

Aangezien ik niet de hele dag alleen maar wil schoonmaken en opruimen, zal ik er tot op zekere hoogte genoegen mee moeten nemen. Wij Nederlanders (althans, ik denk de meesten van ons) houden van opgeruimde huizen, strak uitziende, goed onderhouden  tuinen, goed in de verf zitten de kozijnen en luiken. Hierin ben ik echt een prototype. Totdat ik in Italië ben… ineens houd ik dan zo van de prachtige verweerde, half uit elkaar liggende luiken, met hun verroeste balkonnetjes ervoor…dat niet perfecte, dat nonchalante… Planten in verroeste blikken …prachtig! Ik raak niet uit gefotografeerd.

De ruige, niet-onderhouden tuinen, (waar is de grens met de tuin van de buren??) maar oh zo sfeervol! Onder de oude olijfbomen de lange tafels en eenvoudige  stoeltjes eraan… Een fles goede  wijn en lekkere olijfjes erbij: meer heeft een mens toch niet nodig?! Oh, ja… toch wel: de zon! Zal het dat zijn, dat de zon alles mooier maakt? Voor een groot gedeelte zeker: een verroest balkon, met een half uit elkaar liggend luik, is op een regenachtige dag natuurlijk ook lang zo mooi niet.

20160713_114643

Nu hebben wij thuis ook luiken aan het huis. Maar die zien er piekfijn uit. Op één na, die is gedeeltelijk verrot. Maar daar zorg ik voor, dat die dus vooral  niet op de foto komt… 😉

20160901_115628

Waarschijnlijk komt het door het drukke leven wat wij Nederlanders leiden, en wanneer je dan thuis komt, in een opgeruimd, schoon huis, geeft dat zoveel rust in de hoofd.

Dus ik weet wat mij te doen staat, gewoon het luik opknappen, zodat die ook weer op de foto kan. En wanneer wij in Italië zijn, lekker genieten van al het perfecte en  imperfecte dat  dat land ons te bieden heeft….. Ciao!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke eettafel past bij jou?

Hi everyone! Een nieuwe eettafel kopen, je doet het niet elke dag....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *