Op mezelf: het begin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Geheel onverwachts werd ik via Instagram benaderd door Furnlovers of het me niet leuk leek om te gaan bloggen en, hoe verrassend, ik zei ja! Ik ben Roos van den Heuvel, 22 jaar en inmiddels samenwonend met mijn vriend, twee katten en een hond in een eengezinswoning in Friesland, maar hier is het pad naar zelfstandig wonen niet begonnen.

In de zomervakantie, vlak voor mijn 19e verjaardag, begon het te kriebelen om op mijzelf te gaan. Ten eerste was ik de lange reistijd naar school zat en ten tweede was er thuis het laatste jaar zoveel veranderd dat ik toe was aan “iets nieuws”. Dit “iets nieuws” resulteerde in een studentenkamer in Rotterdam. Al mijn spaargeld ging op aan de inrichting van de kamer, maar wat vond ik het tof. Bovendien was mijn moeder vaak in Rotterdam, waardoor ik –how cheap– daar kon mee-eten en al mijn geld dus op ging aan de huur, schoolgeld en winkelen (zowel kleding als tig miljoenen “overbodige” accessoires).

StudentenkamerStudentenkamer

Een jaar later heb ik besloten te stoppen met mijn huidige opleiding en zo stopte ook mijn “inkomen”, waardoor ik helaas mijn fijne kamertje verlaten moest. Ik ben toen ingetrokken bij mijn vriend die in een bovenwoning in Friesland woonde. Dit huis was zeer slecht onderhouden en er werd al jaren geroepen dat het gesloopt zou worden, dus we hebben er nooit veel geld in gestoken qua opknappen, verven etc. Het moest het puur van inrichting en decoratie hebben. Met een kringloopbank, een nieuwe salontafel en voor de rest meubels uit mijn studentenkamer hebben we zijn/onze woning een kleine make-over gegeven waardoor het weer een tijdje mee kon.

Bovenwoning Bovenwoning

Ongeveer een jaar geleden is het échte avontuur begonnen. We hebben ons voor 3 eengezinswoningen ingeschreven en heel blij waren wij dan ook dat we bij één van de drie bovenaan stonden en dus de mogelijkheid hadden om eindelijk onze “bouwvalbovenwoning” te verlaten! Nog leuker was het dat we recht hadden op een nieuwe keuken (niet zo’n luxe natuurlijk, maar keuze van kastjes en blad was al heel wat). Gelukkig hebben we lieve families die ons zowel fysiek als financieel flink geholpen hebben met de basis; verven, laminaat en basismeubels. In een jaar tijd hebben we door regelmatig wat geld opzij te zetten en steeds kleine stukjes (hoekje voor hoekje) aan te pakken een echt thuis van ons nieuwe huis gemaakt.

Eengezinswoning Eengezinswoning

Het grappige aan de bovenstaande woningen hierboven vind ik dat de basis altijd gelijk is gebleven; wit met hout en dat het door de jaren heen steeds wat volwassener is geworden. Wat valt jullie op?

Voor updates en dagelijkse foto’s van onze dagelijkse woning kun je me volgen op instagram @mijnkleinehuis.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Thuis energie besparen tijdens je vakantie

Energie is een flinke kostenpost. Je hebt het vast ook gehoord: per...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *