Onze moderne keuken met zwarte kozijnen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Onze keuken. Het nieuwe gedeelte achter ons bestaande huis. Verbonden met elkaar door middel van een 5 meter hoge glazen pui. 

Strak én toch sfeervol!

Wij houden van een strakke keuken, maar het moet ook  gezellig en sfeervol zijn. Wij hebben er voor gekozen om alle nieuw geplaatste kozijnen in ons huis zwart te schilderen. Ik dacht, mocht het niet wat zijn, dan schilder ik ze wel weer wit. Maar tot op heden ben ik er nog iedere dag blij mee. Het verveeld nog steeds niet.

Om het geheel niet  kil te laten worden, door alle harde materialen, het vele  wit, en de industriële brug,  heb ik een gedeelte van de muur met schoolbordverf zwart gemaakt. Daar schrijf ik regelmatig een andere quote op. Heel simpel, toch leuk. 😉

Van de steigerhoutenplank die ik van onze buurman kreeg, heb ik 2 schapjes gemaakt. Eenvoudig, maar sfeervol in het geheel.

IMG_20160616_095431

Ik moet zeggen dat wij overdag vrijwel altijd in de keuken te vinden zijn. Koffie drinken met vriendinnen, eten,  huiswerk maken, zelfs dineren met ons kookclubje doen wij hier. Dan kan ik gewoon kokkerellen, en toch gezellig mee kletsen! Daarom wilden wij dan ook grote tafel in de keuken, met lekker veel stoelen erom heen.

20160614_134443

Ons terras

Het is fijn dat het terras grenst aan de keuken. Zodra het kan gaat  de buitendeur open. Ik ben echt een buitenmens. Liever een vest aan, omdat het fris wordt, dan de deur dicht doen.

De keuken

De keuken komt van Ikea. Dat wil zeggen, de kastjes! Het aanrechtblad (1cm dik wit composiet) hebben wij gekocht bij een natuursteen bedrijf. Wij  hebben het zelf opgemeten, besteld en geplaatst. Wat het keukencentrum kan, kunnen wij natuurlijk ook. 🙂 De plafondafzuigkap en de gas-op-glaskookplaat hebben wij op marktplaats gekocht. Soms heb je geluk. De afzuigkap zat nog nieuw in het plastic. En de kookplaat was ook zo goed als nieuw. Dus zo kregen wij precies wat wij wilden, zonder dat het veel te duur werd.

20160609_210649

Door creatief te denken en te zijn, kun je dus een heleboel geld besparen. En kan je droomkeuken toch gerealiseerd worden. Herkennen jullie dit?

Liefs Vanessa

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Woontip: Brocante kroonluchters

Ga voor brocante kroonluchters! Verlichting is een belangrijk onderdeel voor je woning....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *