Ons grote-mensen-huis: de zoektocht

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als ik terug denk hebben we de laatste tijd zoveel bezichtigingen gedaan dat ik de tel zelfs een beetje kwijt ben. Ook hadden de bezichtigingen van de type huizen niet verder uit elkaar kunnen liggen. Van een onderwoning in de duurste straat van Arnhem tot een bungalow in Huissen. Van een jaren ’30 opknappertje met een jarenplan, maar een hoop potentie tot een huis aan het water met te weinig slaapkamers. Een klein boerderijtje in Velp die in het echt nog kleiner was dan de aangegeven vierkante meter al deed vermoeden. Een huis waar je zo in kon, in een wijk waar je echt niet wilt zitten. Ik denk dat we alle mogelijkheden wel voorbij hebben zien komen. Soms onwijs frustrerend, zeker als het hem wéér niet was, of juist als het huis als verkocht was en dit nog niet verwerkt op Funda stond. Uitgerekend nu ik het in mijn hoofd al zo mooi had ingericht…

de-zoektocht

Maar. Het was allemaal met een reden, want toen we dit huis binnenliepen, wisten we het zeker, deze is van ons! Tijdens de bezichtiging konden we ons enthousiasme dan ook maar moeilijk bedwingen, maar ik besloot zakelijk af te sluiten met ‘We gaan het allemaal even verwerken, wat voors- en tegens op een rijtje zetten en dan hoort u nog van ons’. Om vervolgens samen met vriendlief met een big smile in de auto te stappen. Een week later nog eens gekeken met onze ouders, om een paar dagen later een bod uit te brengen die na één keer heen en weer te zijn geweest, werd geaccepteerd.

15 december hebben we de sleutel gekregen en zijn druk aan het klussen. Alles schilderen. Ook de plafons op de overloop en de badkamer die 5 meter hoog zijn. Een nieuwe vloer op de eerste verdieping. Beide trappen, zowel naar de overloop als naar zolder worden aangepakt, want vloerbedekking op de trap is niet helemaal ons ding. Zeker niet als dit de erfenis van de oude bewoner is. Wanneer de vergunning erdoor is zullen we de keuken 2,5 meter uitbouwen zodat dit een heerlijke leef-keuken wordt. We weten zeker dat het prachtig gaat worden en in ons hoofd is dit het al. Update volgt!

Liefs, Maud

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een elektrische sfeerhaard: waar let je op?

In de wintermaanden is het tijd om je huis gezellig te maken....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *