Nieuwe gastblogger: Meike Snijder

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik ben geboren in Amsterdam als een weegschaal, maar ik heb dit inmiddels omgedraaid naar duizendpoot. Want waarom zou je lastige keuzes maken over wat je later wilt worden, als je ook gewoon alles kunt doen wat je leuk vindt!

Ik ben na de middelbare school meteen vertrokken en heb 3 jaar rondgereisd en 6 jaar in het buitenland gewoond. Hierdoor wordt mijn smaak enorm beïnvloed door buitenlandse sferen en culturen. Ik ben afgestudeerd in de Spaanse taal en cultuur.

Buenos Aires; met zijn typische Franse balkonnetjes     


Purelatinamerica.com

De karakteristieke Tenement flats van Glasgow                                                                                                                                               


communitycouncilsglasgow.org.uk  

Ik heb in zo veel huizen in verschillende landen gewoond dat ik de tel kwijt ben. Maar hierdoor heb ik in veel verschillende stijlen huizen gewoond. En heb ik geleerd een huis heel snel eigen te maken, zodat ik me echt overal thuis voel. Wat mensen vooral overal ter wereld opviel was mijn Nederlandse gevoel voor sfeerverlichting.


Deqcor.com      

Daarna heb ik me het kappersvak aangeleerd, want hoe gaaf is het als je je geld met je eigen handen kunt verdienen! Ik groeide uit tot top stylist en colour expert en gaf les voor L’Oréal  en Kinki Kappers aan stylisten door heel Nederland.


Voor de klas bij L’Oréal

Maar niet alleen haarkleur interesseerde me, ook kleur in huis en in kleding. Ik heb me helemaal verdiept in de kleurenleer want het is toch fantastisch wat je allemaal met kleur kunt doen!

Een kleurencirkel uit het kappersvak

L’Oréal Paris 

Een kleurenwaaier voor verfkleuren


NCS Kleurencirkel

Ik werk zelf in mijn styling dan ook erg graag met kleur en zal jullie in mijn eerste blog alles uitleggen over hoe de kleurenwaaier nou precies werkt en hoe je de mooiste kleuren samenstelt.

Eigenwerk van mijn huiskamer

Naast al mijn andere werkzaamheden werk ik als freelancer al jaren in de standbouw voor de Modefabriek, het grootste mode evenement van Nederland. Daarbij ben ik een opleiding tot Interieur Stylist gaan volgen. Nadat ik deze heb afgerond, volgde meteen een baan als Stylist bij Loods 5.


 Eigenwerk @loods5

En als je zoveel van kleur houdt als dat ik doe, dan kan dat natuurlijk niet ontbreken in de keuze van je outfits. Zo verzorg ik de styling voor fotoshoots van o.a. Phillips. Hiervoor mag ik dan de kleding, make-up, haar en interieur styling doen.

En daarom mag ik mijzelf nu allround stylist noemen 😉

Volg Meike hier op Instagram!

 

 

Comments

comments

More from Meike Snijder @styling_district

We love kerst! Binnenkijken in kersthuizen

Dit jaar kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken tijdens de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *