Nieuwe badkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

We dromen al heel lang van een nieuwe badkamer. Na lang sparen, moodboards maken, showrooms bezoeken en een zoektocht naar de juiste aannemer was het deze zomer dan ein-de-lijk zo ver. Onze badkamer kreeg een make over en veranderde van een Spa blauw in een fijne Scandinavische ruimte. En wat zijn we blij met het resultaat!

Voor:

voor

Moodboard

Geen verbouwing zonder moodboard, dus was ik maandenlang in de weer met Pinterest waar ik de mooiste droombadkamers verzamelde. Niet alleen fijn om de juiste sfeer en materialen te bepalen, maar ook om ideeën op te doen voor een nieuwe indeling van de ruimte. Want los van de duizenden mozaïek tegeltjes op de vloer en de wanden waren we ook niet zo fan van de indeling met een vast bad voor het raam en de grote kolommen rondom de douche.

alles-heeft-een-nieuwe-plek

glazen-douchewand-voor-licht-en-ruimte

Nieuwe indeling

Dus hebben we goed nagedacht over hoe we onze nieuwe badkamer wilden inrichten en op basis daarvan een flink aantal schetsen gemaakt. Waarop we de definitieve indeling in de sanitair winkel hebben laten opmaken. Een van onze wensen was een vrije doorloop naar het raam. Daarnaast wilden we heel graag een vrijstaand bad. Om alles op een andere plek te kunnen zetten, moest ook de wc verhuizen en besloten we een glazen wand rondom de douche te plaatsen voor veel licht en een ruimtelijk effect.

its-all-about-the-details

Aankleding

We houden van stoere materialen en kozen daarom voor een grote tegel in betonlook voor de vloer en twee wanden. De andere twee wanden werden gestuct en verfde ik in de witte afneembare muurverf, geschikt voor de badkamer. Het wastafelmeubel heeft een houtstructuur en die natuurlijke look heb ik verder doorgevoerd in de accessoires van bamboe en hout. Boven de wastafel kozen we voor een spiegel op maat tot aan het plafond. Deze werd tussen het stucwerk geplaatst waardoor hij mooi wegvalt in de muur. De spiegelverwarming erachter zorgt ervoor dat hij niet meer beslaat.

vrije-doorloop-naar-het-raam

Tot slot

Ik moet je bekennen dat ik heel erg op zag tegen de verbouwing en alle troep in huis. Toch kan ik eerlijk zeggen dat het mij 100% is meegevallen. De aannemer werkte met vakmensen, die vooraf overlegden als dat nodig was en iedere dag de ruimte netjes achterlieten. Doordat mijn lief op alle tekeningen de maten had gezet en deze op de badkamer deur had geplakt, was het in een oogopslag duidelijk wat waar moest komen en werd hier geen millimeter vanaf geweken. En dankzij de mobiele douche in de bijkeuken, heb ik iedere dag van de verbouwing heerlijk kunnen douchen. Een aanrader!

wastafel-met-spiegel-op-maat

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Ultiem comfort met geautomatiseerde raamdecoratie

Je wordt wakker en je wilt zien of het buiten zonnig is....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *