Mijn liefde voor geometrische printjes

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hi! Mijn naam is Sophie, leuk dat je mijn eerste blog op Furnlovers.nl leest. Sinds maart van dit jaar ben ik, samen met mijn vriend, voor het eerst huiseigenaar. Ontzettend spannend, zo’n eerste koophuis. In mijn blogs zal ik schrijven over alles waar mijn interieurhartje sneller van gaat kloppen. Mijn grootste liefde op dit moment: geometrische printjes. Oh, en cactussen.

image6

Leuk hoor, zo’n eigen huis. Inclusief verhuisstress, verbouwstress, verfstress, inrichtstress… Er komt natuurlijk een hoop bij kijken als je huiseigenaar wil worden. Mijn vriend en ik zijn inmiddels negen jaar samen en hebben in die tijd al flink wat verhuisstress meegemaakt. Drie huurhuisjes zijn aan ons koophuis vooraf gegaan. Na al die tijd in een appartement gewoond te hebben, waren we toch echt toe aan een volgende stap. The real deal. Een klein half jaar heeft het ons geduurd om ons droomhuisje te vinden. Kieskeurig waren we wel: het moest dicht bij de stad, een lekker tuintje op het zuiden, minimaal drie slaapkamers, niet teveel kluswerk en een leuk prijskaartje. Niet teveel gevraagd toch?

image5

Onze wensen werden vervuld in de vorm van een knusse eengezinswoning uit het jaar 2001. Wat waren we blij dat we uiteindelijk precies hebben gevonden waarnaar we zochten! Maar dan… Hoe ga je een nieuw huis inrichten als je woonstijl totaal niet overeen komt met die van je partner? Aangezien wij uit een gemeubileerd appartement kwamen, waarbij alles natuurlijk al ingericht is, werd dat nog een lastige opgave. Vriendlief houdt van supermodern en strak en ik houd van scandinavisch en industrieel met een gezellige sfeervolle touch. En van printjes. Wat hou ik van geometische printjes. Printjes op kussens, op plaids, op handdoeken, op vloerkleden, op onderzetters en ga zo maar door. Ze lijken wel een rare soort aantrekkingskracht op me te hebben, die driehoekjes, blokjes en zigzagjes. Tien punten als ze dan ook nog eens zwart-wit zijn.

image4

image7

Gelukkig kom ik er steeds meer achter dat onze smaken in woonstijlen wel goed samenkomen. Beiden houden we erg van zwart, wit en grijs en we zijn dol op stoere, industriële items. Dat het geheel er niet te kil uit komt te zijn, daar probeer ik voor te zorgen. Uiteindelijk geeft vriendlief me negen van de tien keer vrij spel bij de inrichting en wacht hij bij de Ikea net zo lang tot ik weer tevreden terug kom lopen met schattige kussentjes, vaasjes, flesjes, kaarsjes, lampjes, mandjes of cactusjes. Een hoop cactusjes.

image8

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Trends op het gebied van vloeren

Als interieurliefhebbers kijken we elke dag weer welke trends actueel zijn, wat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *