Meubels kiezen? Maak een statement

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het kiezen van nieuwe meubels is leuk maar soms ook best lastig. Mijn gouden regel: kies liever voor een aantal grote stukken in plaats van veel kleine. Zeker als je, zoals wij, geen hele grote huiskamer hebt. En: probeer met één meubelstuk een statement te maken. Iets dat uniek is, helemaal jouw woonstijl uitstraalt of iets zegt over de bewoners van het huis. Bijvoorbeeld die stoere leren loungebank, die gezellige ronde tafel of die designfauteuil. Voor ons is het de metalen apothekerskast.

elle

Even terug in de tijd: september 2014. Op de voorpagina van de Elle Decoration prijkt een prachtige apothekerskast. Wij zijn verliefd! Maar ook net verhuisd en we hebben het huis al helemaal ingericht. Als we twee jaar later gaan we verbouwen komt weer die kast ter spraken. Hoe mooi zou het zijn als straks… Stiekem reserveer ik vast een plekje in het verbouwingsbudget én op die ene muur.

kast

Groot
Uiteindelijk hakken we de knoop door: we doen het! In ons door verbouwing met gruis en puin bedekte huis staan we langs de stofwanden heen alles op te meten. De kast gaat zo’n beetje de hele wand bedekken. In de winkel van Old Basics in Kootwijkerbroek kunnen we de kast eindelijk live bewonderen. We kiezen de handgreepjes , bepalen de kleur en geven de afmetingen door. Alles wordt op maat gemaakt én in de RAL-kleur die we zelf willen.

handgreep

Ons verhaal
De verbouwing is af, we verruilen het vakantiehuisje weer voor ons eigen mooie huis en wachten af. En dan is daar eindelijk onze kast! En wat staat het gaaf, precies zoals we hadden gedacht. De kast past zo goed bij het huis dat het lijkt of hij er altijd al stond. Het geeft zoveel sfeer. Nu hebben we echt de perfecte plek voor onze mooiste en persoonlijke spullen. De kast vertelt ons verhaal. Met elk seizoen en elke gebeurtenis in ons leven veranderd de kast een beetje met ons mee. Zo heb ik regelmatig iets te stylen en in te richten!

kamer

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Mijn interieur

Mijn interieur, Even voorstellen, ik ben Tamara de Wit, 25 jaar en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *