Marmer make-over in één uur

Inspiratie tijd: 3 minuten

“Waar hangt de klok nu weer?” De tijd is bij ons in huis ‘een ding’. Net als manlief en dochters weten waar ze moeten kijken, dan blijkt de klok alweer een andere plek te hebben. En eigenlijk is dat niet alleen het geval met de klok….

In onze kamer staat een groot houten paneel. Ideaal om de sfeer in je kamer in no time aan te passen. Zo moest het zelf ontworpen industriële behang wijken voor een nieuwe bekleding in marmerlook. Marmer is fris, basic en goed te combineren. Met de lente in aantocht moet het huis wat lichter worden. Het paneel werd gedraaid en bekleed met vliesbehang van de Kwantum. Vliesbehang is super gemakkelijk te plakken, door alleen de wand, of in dit geval het paneel, in te smeren met plaksel. Het uitmeten vergt eigenlijk het meeste werk, maar met dit behang hoefde ik gelukkig geen rekening te houden met een motief dat op elkaar aan moest sluiten.

paneel met industrieel behang

totaalbeeld

tafel marmer

Het marmeren paneel gaf de woonkamer gelijk een heel ander gevoel. En ik besloot nog een paar marmeren DIY elementen toe te voegen. De bijzettafel werd met een marmeren plakfolie onder handen genomen en is bijna niet van echt te onderscheiden;-). En om de familie toch een beetje scherp te houden in huis, kreeg de klok een marmermetamorfose en… een andere plek!
Het idee voor de klok had ik gezien op TV. Bekijk de DIY hier. Het behangen van het paneel, beplakken van het tafeltje en maken van de klok kostte me nog geen uur.

klok en lamp

Tijd voor de styling! Roze zelfgemaakte macreméhangers en de stijllijst matchen prima bij het marmer. En omdat ik vaak wissel van accessoires, vind ik het de kunst om deze zo goedkoop mogelijk te scoren. De roze marmeren bloempot vond ik bij de kringloop en het kleedje op de bank bij de Kwantum. Deze marmer make-over kostte in totaal € 40,-. En het huis is klaar voor de lente. Eens kijken hoelang het duurt…

wand zijkant

bankkleed en wand

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De nieuwe collectie van Leo & Moon

Een fijne slaapkamer voor de kleine is zo belangrijk. Dit is de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *