Liefde voor groen

Inspiratie tijd: 2 minuten

De afgelopen jaren heb ik een grote liefde ontwikkeld voor de kleur groen. Elk seizoen koop ik wel een nieuw kledingstuk in deze kleur en sinds kort heb ik deze kleur ook toegepast in mijn interieur.

Toen ik thuis aankondigde dat ik een wand in de woonkeuken groen wilde verven, keek mijn man me bedenkelijk aan. Groen zoals ‘voetbalveld-groen’? Natuurlijk was dat niet de bedoeling. Hij doet gelukkig nooit moeilijk en laat mij lekker mijn gang gaan met de inrichting van onze woning. Ik koos uiteindelijk voor de kleur die ik het beste kan uitleggen als vergrijsd groen. Deze komt uit de Flexa collectie. De andere wanden heb ik wit 9010 geverfd.

Het resultaat is heel mooi geworden. Het gaf meteen de sfeer en gezelligheid waar ik op hoopte! Tegen de groene wand heb ik een buffetkast geplaatst die ik gerestyled heb. Deze was eerst koloniaal bruin en heb ik wit geverfd met krijtverf. Voorheen viel deze kast niet op maar het is nu een echte eye-catcher geworden tegen de groene wand. Het toevoegen van planten en bloemen maakte het helemaal af. Het is een fijne ruimte geworden.

Wand keuken

In de woonkamer heb ik de basis wit gelaten. Aan één kant van de woonkamer zitten veel deuren naast elkaar en aan de andere kant heb ik drie ramen dus dat geeft al drukte genoeg. Om toch de kleur groen terug te laten komen heb ik gewerkt met subtiel wat groene accessoires en veel planten. Op mijn bank ligt een mooi groen kussen uit de collectie van Hinck.

Hinck kussen

De prachtige groene prentkaarten van Annet Weelink en My Deer Art Shop passen perfect bij mijn inrichting. Het haalt het groen heel mooi op.

Prentkaarten

Twijfel jij nog om kleur toe te passen in je interieur? Wees niet bang, doe het gewoon! Het geeft op een gemakkelijke manier een heel andere sfeer aan een ruimte. Ik vind dat het bij mij goed  heeft uitgepakt. En gaat het toch vervelen? In een handomdraai  is de muur weer in een andere kleur geverfd.

En zo blijf je bezig……

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

#1 Come on in [gastblogger Maud van Kamp Koewl]

Hee hallo. Kom binnen. Geef je jas maar aan, dan hang ik...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *