Let’s Go Green!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Degene die zich bewust zijn van de interieurtrends zullen het vast wel gemerkt hebben; let’s go green! Breng je huis tot leven met mooie planten! Klein, groot, met of zonder bloem, het mag allemaal!

Met dit artikel zal ik uitleggen waarom planten zo belangrijk zijn in je interieur.

Er zijn zoveel verschillende planten op deze mooie wereld, soms zie je door de bomen het bos niet meer ;).
Om het wat gemakkelijker te maken, heb ik mijn favoriete planten uitgekozen van dit moment. Pinterest en Instagram staan er zo ondertussen al vol mee en terecht!

De eerste schoonheid is de Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd. Persoonlijk vind ik dit echt een prachtige plant met hele bijzondere bladeren. De plant zorgt voor een licht tropisch tintje in het interieur en kan de boel ook zeker lekker opfrissen. De gatenplant kan vrij groot worden omdat het een sterke plant is. Ze houdt van warmte en vocht, door de bladeren te besproeien in de wintertijd blijft ze langer mooi en gezond. Wil je weten of je de plant goed verzorgt? Kijk dan naar de bladeren, als er geen gaten in het blad ontstaan, dan staat ze te donker! Maar let op, volle zon is ook niet goed.

gatenplant

Op de tweede plaats staat de Rubberplant, ook al zo’n big beauty! Deze heeft een iets donkerder blad dan de gatenplant. Door haar kleur past ze perfect bij een interieur met een retro tintje, ze combineert namelijk mooi met pastellen! Ook de rubberplant is een sterke plantsoort. Warmte en ook droogte kan ze goed verdragen zolang je de plant matig vochtig houdt. Een leuk bijkomend voordeel is haar luchtzuiverende eigenschap. Giftige gassen die o.a. vrijkomen bij verf, verwijdert ze met gemak!

rubberplant

De derde plant die ik heb uitgekozen is echt een schatje; de Pilea! Sommige noemen haar ook wel de pannenkoekplant, waarom snap je wel als je haar ziet. In de jaren 70 was ze ontzettend populair! De grafische vormen van haar blad zorgen voor een retro stijltje. Nu is ze helemaal terug van weg geweest. Retro staat haar nog steeds fantastisch maar ook in de Scandinavische stijl wordt ze regelmatig toegepast. Ook de Pilea is een vrij makkelijke plant, ze houdt van licht, maar zet haar niet in de brandende zon! Één keer per week water geven moet voldoende zijn. Bovendien kun je heel gemakkelijk het plantje vermeerderen door middel van stekjes. Zo maak je je moeder, vriendin of wie dan ook, ook nog eens blij!

pilea

De vierde en tevens laatste plant die ik voor jullie heb gekozen is het olijfboompje. Deze schoonheid uit het Middellandse Zee gebied zorgt voor warme sferen in huis. Ze past perfect in een landelijk interieur, maar ook binnen de moderne stijl wordt ze steeds populairder. De vergrijsde kleuren van het blad past goed bij een licht interieur! Haar verzorging ligt iets anders dan bij de voorgaande planten. Ze is gek op zon en houd ook wel van een slokje water. Het leuke van dit boompje is dat ze voor buiten ook geschikt is. vanaf mei kan ze al buiten staan, alleen met nachtvorst moet ze op een koele plek kunnen overwinteren.  Jammer genoeg is ons koude kikkerlandje niet warm genoeg om ook nog eens van haar heerlijke vruchten te kunnen profiteren…

olijf

Conclusie, het maakt eigenlijk niet uit welke planten je toepast, ze zorgen allemaal voor leven in huis. Ik vind dit erg belangrijk, een huis zonder planten vind ik maar kaal en onpersoonlijk!

Ik hoop dat jullie de plantenkoorts te pakken hebben en lekker kunt genieten van al dat groen!

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken met het opstellen van een plantenplan? Ik help je graag!

 

Liefs,

Suzan

(bronnen: diyfixated.com|www.daniellawitte.se|beeldsteil.format.com|kinarino.jp)

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly favourites : 5x de leukste inspiratie voor je muur!

Je gaat verhuizen of wilt wat anders in huis.. maar wat? Tegenwoordig heb...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *