Kunst in je interieur

Inspiratie tijd: 3 minuten

Met kunst maak je je interieur helemaal af. Door een schilderij op te hangen geef je een persoonlijke touch aan je interieur. Het maakt je interieur uniek en geeft sfeer. Wat wil je nou nog meer? Laat ik me eerst aan jullie voorstellen: ik ben Megan en mag namens Woonblog een gastartikel schrijven voor Furnlovers!

Eerder gaven we je al een aantal ideeën voor een natuurlijke badkamer. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het uitkiezen van kunst, zodat het perfect bij jouw woning past.

schilderij-cloud-labor

Tip 1: Kies je favoriete stijl

Voordat je kunst gaat uitzoeken is het belangrijk om te bepalen welke stijl van schilderijen het beste bij je interieur past. Abstracte schilderijen passen bijvoorbeeld goed bij een modern of industrieel interieur. Een abstract schilderij is een schilderij dat niks concreets voorstelt. Vaak is het een samenspel van lijnen, kleuren en vormen. Iedereen ziet er iets anders in, dat maakt abstracte schilderijen nou net zo leuk!

schilderij-scandinavian-sand

Houd je wel van een beetje kleur? Dan is een schilderij in pop-art stijl misschien wel iets voor jou! Pop-art schilderijen beelden vaak (bekende) personen af in onrealistische kleuren. Kenmerkend is ook de cartoon achtige stijl die deze schilderijen hebben. Liever geen bekend hoofd in je woning? Ook dieren kunnen in deze speelse schilderstijl worden afgebeeld.

schilderij-leeuw

Tip 2: Kies de juiste plaats

Als je ontdekt hebt welke soort schilderijen het beste bij je passen is het belangrijk om een mooi plekje uit te zoeken. Schilderijen komen het beste tot hun recht op een grote lege oppervlakte. Bijvoorbeeld een lange wand in de woonkamer, een lege muur in de hal of op de muur boven je bed in de slaapkamer.

schilderij-audrey-hepburn

Hoe leger de wand, hoe groter het schilderij mag zijn. Heb je een wand waar ook al andere dingen hangen en/of tegenaan staan, kies dan een kleiner schilderij. Een groot schilderij op een lege wand is een prachtige eyecatcher in je interieur.

Tip 3: kies de juiste kleur

Om een mooi geheel van je interieur en het schilderij te maken is het belangrijk om voor een schilderij met dezelfde of bijpassende kleuren als in je interieur te kiezen. Laat bijvoorbeeld de kleuren uit het schilderij terugkomen in de accessoires in je interieur. Of ga voor een schilderij met hetzelfde kleurenpalet als je interieur.

schilderij-above-the-waves

Wist je dat je ook heel leuk kunt spelen met de kleur van de muur en het schilderij? Schilderijen hoeven namelijk niet perse op een witte muur geplaatst te worden. Een schilderij met een witte achtergrond springt er namelijk echt uit wanneer het op een gekleurde muur wordt geplaatst.

Geïnspireerd geraakt door dit artikel en op zoek naar kunst voor je interieur? De schilderijen die je afgebeeld ziet kunt je allemaal vinden in de webshop van Kunstvoorjou.nl!

Dit is een gastblog van Megan van Woonblog.eu. 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Weekly Favourites: verf!

In deze Weekly Favourites besteden we wat meer aandacht aan… VERF! Het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *