Kleuraccenten in huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hier en daar een beetje kleur in huis kan net dat extra beetje sfeer geven. Kleur bevordert ook ons humeur en hoe we ons voelen. De kleur geel maakt bijvoorbeeld vrolijk en laat ons denken aan de zon. De kleur blauw straalt rust uit: ideaal als je een drukke baan hebt en thuis echt even tot rust wil komen.

Op de werkplek kunnen we de achterwand van het bureau een mooie kleur geven: kies je voor de hele wand of een vlak? Houd er in ieder geval rekening mee dat je de kleur rustig houdt. Als je tijdens het werken tegen een te felle kleur aankijkt werkt dit niet prettig. Ga voor mooie pastel, vergrijsde of aardste tinten.

missjettle.com
bloglovin

Ook in de hal kunnen we kleuraccenten toepassen. Dit hoeft niet altijd de wand te zijn. Denk eens aan de deur bijvoorbeeld. Verf deze in een mooie kleur die past bij de rest van de hal. Je zult zien dat je hierdoor direct een andere sfeer krijgt, want de deur wordt een echte eye-catcher. Maar ook door de dagelijkse gebruiksvoorwerpen, tassen, jassen of sjaals kunnen al een kleuraccent zijn in een lichte ruimte. Zo hoef je geen kwast te pakken, maar let je op wat je koopt op het gebied van accessoires. Voor een extra kleureffect kun je hier en daar een kastje, vaasje of schilderij ophangen met kleur. Zo houd je het in balans.

homeyohmy
alquimiadeco

Tot slot laat ik je zien hoe je een aantal kleuraccenten kunt toevoegen in de woonkamer. De makkelijkste en snelste manier is natuurlijk werken met accessoires. Met een aantal accessoires in kleur zet je al snel een hele andere sfeer neer. Zet een paar mooie accessoires in dezelfde kleur of kleurtoon bij elkaar. Als je overal iets neerzet oogt het onrustig en komt het niet krachtig genoeg over. Wil je toch liever een kleurtje op de muur? Denk er dan eens aan om bijvoorbeeld één bepaalde muur of hoek te verven. Als je een schouw hebt is dit ook een goede plek om een kleuraccent van te maken!

aventuredeco.fr
solovelydecoration.com

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Tiener slaapkamers

Deze week gaat onze Inspiration Wednesday over verschillende soorten tienerkamers. Ben je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *